… Τριανταφυλλάκι ήμουν στην καρδιά σου,
τριανταφυλλάκι κλειστό
τριανταφυλλάκι κλειστό
κι αν ο Θεός μου παίρνει μου δίνει αλλού το φως.
Γιατί δεν είμαι πια,
δε σου κάνουν τα λουλούδια λοιπόν
μα ούτε οι άνθρωποι σου κάνουν
που λυώνουν σαν και μένα …
Τριανταφυλλένια μηλοπιτάκια
υλικά:
2-3 μήλα
1 φύλλο σφολιάτας
καστανή ζάχαρη
κανέλλα
Για το σιρόπι:
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα από το νερό στο οποίο έβρασαν τα μήλα
Πλένουμε καλά τα μήλα και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες.
Τα βάζουμε να βράσουν για 4΄-5΄, τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Μετράμε μία κούπα από το νερό στο οποίο έβρασαν, προσθέτουμε 1 κούπα ζάχαρη και φτιάχνουμε ένα ελαφρύ σιρόπι βράζοντας για 3΄-4΄.
Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει.
Απλώνουμε τη σφολιάτα και την κόβουμε σε 2 κομμάτια.
Μετά το κάθε κομμάτι ξανά στη μέση και το κάθε κομμάτι που προκύπτει ξανά στη μέση. Έχουμε έτσι 8 λωρίδες σφολιάτας.
Αλείφουμε τη σφολιάτα με λίγη μαλακή μαργαρίνη και πασπαλίζουμε με ζάχαρη και κανέλλα.
Απλώνουμε τις φέτες του μήλου κατά μήκος κάθε λωρίδας σφολιάτας.
Τυλίγουμε τη λωρίδα προσεκτικά φτιάχνοντας ένα τριαντάφυλλο.
Βάζουμε τα μηλοπιτάκια σε βουτυρωμένη φόρμα για μάφινς.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 190 βαθμούς κελσίου, για 35΄-40΄.
Ξεφουρνίζουμε και ρίχνουμε από 2-3 κουταλιές σιρόπι σε κάθε μηλοπιτάκι.
Ο γιος μου αλλάζει σχολείο λόγω μετακόμισης και τα έφτιαξα για να κεράσουμε συμμαθητές και δασκάλες πριν φύγουμε!
ΑπάντησηΔιαγραφήΥ.Γ. δεν είχα φόρμα για μάφινς, οπότε στερέωσα το κλείσιμο της σφολιάτας με οδοντογλυφίδα! Παραδόξως πέτυχε, μάλλον επειδή τα τριαντάφυλλα κρύβουν κι αγκάθια...
Ευχαριστούμε για την υπέροχη συνταγή!
Τραγικά ετεροχρονισμένο το ευχαριστώ, ο γιος θα ετοιμάζεται για φαντάρος πια, αλλά κάλλιο αργά παρά ποτέ.
ΑπάντησηΔιαγραφή