Τρίτη 12 Ιουνίου 2012

Torta Tropical …


... Ήρθα ο Χάρχααας 

xarxas

κι έχω τρομερή όρεξη. Όλα όσα είδα, γεύτηκα, μύρισα κι αγόρασα αυτές τις μέρες, να τα κρατήσω με κάθε τρόπο, να τα χαρώ, να τα σημειώσω, να τα θυμάμαι, να τα κάνω κομμάτι της καθημερινότητάς μου. 
Ξεχείλισε το πορτ-μπαγκάζ, αστείρευτη η καλοσύνη και ιώβεια η υπομονή του άντρα μου που στωικά κι αγόγγυστα κουβάλησε, φόρτωσε, ξεφόρτωσε, μπήκε, βγήκε σε δεκάδες μαγαζιά, φούρνους, κρεοπωλεία, τυροκομεία, φρέναρε απότομα μόλις η τρελή συνοδοιπόρος,  στη ζωή και το αμάξι, έβλεπε το μαγαζάκι με τα τοπικά προϊόντα, τη βιτρίνα με τα κρεμασμένα αλλαντικά, τη λαϊκή στη μικρή πλατεία, την πινακίδα που έδειχνε φούρνο στα 300 μέτρα, “να εδώ εδώ κάπου θά ’ναι, στρίψε δεξιά, όχι αριστερά, μήπως να ρωτήσουμε, άντε και ρωτήσαμε, μήπως θα καταλάβουμε την απάντηση;” … 
Πυρηνικό καταφύγιο θυμίζει η αποθήκη μας.  Σάλτσες ντομάτας και πελτέδες, ζυμαρικά σε κάθε πιθανό και απίθανο σχήμα, αλεύρια ειδικά για πίτσα ή παντσερότι, πέστο και λιαστές ντομάτες, ρεβύθια σε κονσέρβα - ό,τι πρέπει για γρήγορους ρεβυθοκεφτέδες, πιταρούδια, χούμους, παντρεμένα με λουκάνικα ή σύγκλινο - γιατί να μην τα βρίσκουμε κι εδώ; 
Και το τραπεζάκι του σαλονιού γέμισε περιοδικά για γλυκά ή φαγητά, χαρτιά και παραχάρτια, σημειώσεις, μεταφράσεις με τη βοήθεια του θείου Γκούγκλη, κάρτες κι αποδείξεις καταστημάτων – να θυμόμαστε τ’ όνομά τους, μήπως καταφέρουμε να ξαναπάμε κάποτε.
Grazie mille amore mio. 
Μ’ ένα κέικ θα σε γλυκάνω, torta που λένε κι οι γείτονες, καλοκαιρινό και λιγουλάκι εξωτικό


Torta Tropical 


 ΜΕ ΑΧΝΗ ΚΟΝΤΙΝΟ


υλικά: 
300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 
140 γρ. ζάχαρη 
170 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη 
100 γρ. αυγά ζυγισμένα με το τσόφλι (περίπου 2 μέτρια αυγά) 
60 γρ. γάλα 
300 γρ. ανανάς από κονσέρβα (στραγγισμένος) 
1 βανίλια 
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ, μια πρέζα αλάτι








Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και τη βανίλια και προσθέτουμε τα αυγά ελαφρά χτυπημένα. 

Ρίχνουμε το γάλα και το αλεύρι, κοσκινισμένο με το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. 

Τελευταίον προσθέτουμε τον ανανά, στραγγισμένον και κομμένον σε μικρά κομμάτια. 

Ανακατεύουμε καλά με σπάτουλα για να ενσωματώσουμε τα φρούτα στο μείγμα και το αδειάζουμε σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα ή ταψάκι με διάμετρο 24 εκ. 

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς κελσίου, για 35΄ περίπου.



ΖΥΜΗ ΚΟΝΤΙΝΟΦΟΡΜΑΨΗΜΕΝΟ



Μόλις κρυώσει λίγο, ξεφορμάρουμε το κέικ, το αφήνουμε σε σχάρα να κρυώσει τελείως και το πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.



  ΞΕΦΟΡΜΑΡΙΣΜΑ 2   ΚΟΜΜΕΝΟ 


ΚΟΜΜΑΤΙ






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου