… - Πορτοκαλάδα θέτε; Από πορτοκάλια;
- Όχι από μούσμουλα!
Να που το ρίξαμε κι εμείς στις τσαχπινιές και πώς θα βγάλουμε άκρη. Μια που θέτε πορτοκαλάδα λοιπόν, πιείτε μια στην υγειά σας και ανασκουμπωθείτε, τώρα που τα πορτοκάλια είναι πάνω στη γλύκα τους, να φτιάξετε …
Πορτοκάλι γλυκό του κουταλιού
Πλένουμε τα πορτοκάλια και τα βράζουμε σε άφθονο νερό, μέχρι να μαλακώσουν καλά.
Τα σουρώνουμε, κόβουμε μια φέτα γύρω από το κοτσάνι και τον ομφαλό και στη συνέχεια τα κόβουμε στη μέση.
Αφαιρούμε το λευκό κεντρικό στέλεχος και τυχόν κουκούτσια και κόβουμε τα πορτοκάλια σε λεπτές φέτες.
Τα βάζουμε σε κατσαρόλα μαζί με το χυμό που έβγαλαν, τα ζυγίζουμε και προσθέτουμε ίση (ή και μικρότερη) ποσότητα ζάχαρης.
Βράζουμε μέχρι να δέσει το γλυκό και το βάζουμε σε αποστειρωμένα βάζα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου