… Λίγα λουλούδια, αν θέλεις, στείλε μου.
Μη μου στείλεις όμως τα κλασσικά και τετριμμένα. Δε θέλω τριαντάφυλλα, να λείπουν οι γαρδένιες, ούτε λόγος για γαρύφαλλα, βιολέτες κι ορχιδέες.
Αξημέρωτα θέλω να σηκωθείς, να βρεις μποστάνι και μπαξέ και να μου φέρεις ολόφρεσκα κολοκυθολούλουδα που μόλις άνοιξαν, μαζί με 2-3 τρυφερά κολοκυθάκια.
Κι εγώ θα σου κάνω το τραπέζι. Ένα τραπέζι αλλιώτικο, μαγιάτικο και ολάνθιστο ...
Μη μου στείλεις όμως τα κλασσικά και τετριμμένα. Δε θέλω τριαντάφυλλα, να λείπουν οι γαρδένιες, ούτε λόγος για γαρύφαλλα, βιολέτες κι ορχιδέες.
Αξημέρωτα θέλω να σηκωθείς, να βρεις μποστάνι και μπαξέ και να μου φέρεις ολόφρεσκα κολοκυθολούλουδα που μόλις άνοιξαν, μαζί με 2-3 τρυφερά κολοκυθάκια.
Κι εγώ θα σου κάνω το τραπέζι. Ένα τραπέζι αλλιώτικο, μαγιάτικο και ολάνθιστο ...
Γεμιστά κολοκυθολούλουδα
υλικά:
20 κολοκυθολούλουδα
20 κοφτά μικρά κουταλάκια καρολίνα
3 μικρά κολοκυθάκια σε λεπτές φέτες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 τρυφερά φρέσκα κρεμμυδάκια σε λεπτές ροδέλες
άνηθος και δυόσμος
χυμός από 1 λεμόνι
υλικά:
20 κολοκυθολούλουδα
20 κοφτά μικρά κουταλάκια καρολίνα
3 μικρά κολοκυθάκια σε λεπτές φέτες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 τρυφερά φρέσκα κρεμμυδάκια σε λεπτές ροδέλες
άνηθος και δυόσμος
χυμός από 1 λεμόνι
Πλένουμε το ρύζι και το ανακατεύουμε με τα κρεμμύδια και τα μυρωδικά.
Αλατοπιπερώνουμε και περιχύνουμε με το μισό χυμό λεμονιού και ελαιόλαδο.
Βγάζουμε το στήμονα από τα λουλούδια και τα γεμίζουμε, αφήνοντας χώρο και για το ρύζι που θα φουσκώσει.
Σε λαδωμένο ταψί στρώνουμε τα κολοκυθάκια φτιάχνοντας μια βάση πάνω στην οποία αραδιάζουμε τα κολοκυθολούλουδα.
Ραντίζουμε με ελαιόλαδο, ρίχνουμε τον υπόλοιπο χυμό λεμονιού και νερό όσο σχεδόν να τα σκεπάζει και καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο.
Σε λαδωμένο ταψί στρώνουμε τα κολοκυθάκια φτιάχνοντας μια βάση πάνω στην οποία αραδιάζουμε τα κολοκυθολούλουδα.
Ραντίζουμε με ελαιόλαδο, ρίχνουμε τον υπόλοιπο χυμό λεμονιού και νερό όσο σχεδόν να τα σκεπάζει και καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170 βαθμούς Κελσίου, μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου