… Ω, έλατο ω, έλατο, μ’ αρέσεις πώς μ’ αρέσεις …
Αν μάλιστα είσαι φτιαγμένο από ζαμπονοσαλάτα και στολίζεις το κέντρο του γιορτινού μας τραπεζιού, τότε μου αρέσεις ακόμη περισσότερο …
Αν μάλιστα είσαι φτιαγμένο από ζαμπονοσαλάτα και στολίζεις το κέντρο του γιορτινού μας τραπεζιού, τότε μου αρέσεις ακόμη περισσότερο …
Ζαμπονοσαλάτα έλατο
υλικά:
200 γρ. ζαμπόν σε φέτες
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2 βραστά αυγά κομμένα σε μικρά κυβάκια
1 φλυτζάνι τσαγιού μαγιονέζα
αγγουράκι τουρσί ψιλοκομμένο
μαϊντανός ψιλοκομμένος
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2 βραστά αυγά κομμένα σε μικρά κυβάκια
1 φλυτζάνι τσαγιού μαγιονέζα
αγγουράκι τουρσί ψιλοκομμένο
μαϊντανός ψιλοκομμένος
για τη διακόσμηση:
πιπεριές Φλωρίνης από βαζάκι
Κόβουμε το ζαμπόν σε λωρίδες και μετά σε μικρά κομμάτια.
Το αναμειγνύουμε με τα υπόλοιπα υλικά και προσθέτουμε τη μαγιονέζα.
Ανακατεύουμε πολύ καλά.
Ζωγραφίζουμε το περίγραμμα ενός χριστουγεννιάτικου δέντρου σε αντικολλητικό χαρτί.
Κόβουμε προσεκτικά, το κολλάμε σε μια πιατέλα και απλώνουμε πάνω τη σαλάτα.
Κόβουμε τις πιπεριές Φλωρίνης σε λεπτές λωρίδες για να φτιάξουμε το περίγραμμα του δέντρου.
Και σε μικρούς κύκλους για τις μπάλες που στολίζουν το δέντρο.
Δεν ξεχνάμε το αστέρι στην κορυφή.
Δεν ξεχνάμε το αστέρι στην κορυφή.
..
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου