… Ένα ταξίδι αστραπή στα πάτρια εδάφη του ετέρου.
Μια μάνα απαρηγόρητη που οι ντομάτες του κήπου για κάποιον ανεξήγητο λόγο χαλάνε πριν κοκκινίσουν.
Μια πανούργα μαγείρισσα που αρπάζει την ευκαιρία για να ικανοποιήσει ένα απωθημένο χρόνων.
Κάπως έτσι συνωμότησε το σύμπαν για να φτάσουν επιτέλους στο τραπέζι μου οι …
Πράσινες τηγανητές ντομάτες
Πλένουμε καλά τις πράσινες ντομάτες και τις στεγνώνουμε.
Τις κόβουμε σε ομοιόμορφες ροδέλες και τις αλατοπιπερώνουμε.
Τώρα βρισκόμαστε σε τρίστρατο. Θέλουμε ένα απλό αλεύρωμα, ένα κλασικό πανάρισμα με φρυγανιά ή καλαμποκάλευρο, τηγάνισμα ή ψήσιμο στο φούρνο;
Εγώ προτίμησα να φτιάξω τις μισές ντομάτες με τον απλούστερο τρόπο για να διακρίνω απρόσκοπτα την ιδιαίτερη και ελαφρώς υπόξινη γεύση τους: αλεύρωμα με αλεύρι για όλες τις χρήσεις …
και τηγάνισμα μέχρι να μαλακώσουν.
Στις υπόλοιπες επεφύλαξα μοίρα διαφορετική. Πέρασμα από χτυπημένο αυγό, πανάρισμα με καλαμποκάλευρο …
και τηγάνισμα μέχρι να χρυσίσουν.
Το γευστικό αποτέλεσμα ήταν εξόχως ικανοποιητικό.
.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου