Δευτέρα 24 Μαΐου 2010

Κερασόπιτα …

… Strawberries, cherries και δε συμμαζεύεται. Strawberries φτιάξαμε ένα σωρό. Κέικ, τάρτα, κρουασάν, μιλφέιγ, γλυκό και μαρμελάδα. Τις φάγαμε, τις χορτάσαμε, τις ψιλοβαρεθήκαμε στο τέλος.
Ευτυχώς οι κερασιές ανθίσαν και φέτος και ήρθε επιτέλους le temps des cerises.
Η εποχή για τα λατρεμένα μου κεράσια. Παρότι τα πρώτα που βγαίνουν δεν είναι και τόσο γλυκά,  εγώ έφτιαξα κιόλας την πρώτη …


Κερασόπιτα
 



ΚΟΜΜΑΤΙ



υλικά:
ζύμη για τάρτα
500 γρ. κεράσια χωρίς κουκούτσια
2 κουταλιές σούπας ζάχαρη
1 κουταλιά σούπας κορν φλάουρ
λίγο γάλα για επάλειψη
λίγη ζάχαρη για πασπάλισμα







Αφαιρούμε τα κουκούτσια από τα κεράσια, είτε με το ειδικό εργαλείο είτε κόβοντάς τα στη μέση. 
 
Προσθέτουμε τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε καλά. 



ΚΕΡΑΣΙΑ



Φτιάχνουμε τη ζύμη και τη χωρίζουμε σε δύο κομμάτια –το ένα μεγαλύτερο από το άλλο. 

Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι με διάμετρο 24 εκ. και απλώνουμε το μεγαλύτερο κομμάτι ζύμης, φροντίζοντας να καλύψουμε και τα πλάγια τοιχώματα του ταψιού. 

Ανοίγουμε με πλάστη το άλλο κομμάτι, που θα σκεπάσει την πίτα.



ΖΥΜΗ
ΠΑΝΩ ΦΥΛΛΟ



Αδειάζουμε τη γέμιση πάνω στη ζύμη και τη στρώνουμε ομοιόμορφα.




ΓΕΜΙΣΗ




Καλύπτουμε με το φύλλο της ζύμης, ενώνοντας με προσοχή τα δύο κομμάτια γύρω-γύρω. 

Αλείφουμε με λίγο γάλα, τρυπάμε με πηρούνι και πασπαλίζουμε την επιφάνεια της κερασόπιτας με ζάχαρη.




Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς κελσίου για 40 λεπτά περίπου.

Τρατάρουμε.









.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου