Κυριακή 18 Φεβρουαρίου 2018

Σφολιατίνες με βύσσινα και τυρί κρέμα …

Good night, good night.
Parting is such sweet sorrow. That I shall say good night till it be morrow.

Τούτη η στιγμή της Τυρινής έχει μια γλύκα τόση,
που σφολιατίνες θα σου δίνω
μέχρι να ξημερώσει…
Νηστεία


Σφολιατίνες με βύσσινα και τυρί κρέμα

 

IMG_8756

 

υλικά:
285 γρ. βύσσινα (φρέσκα ή από βαζάκι)
60 γρ. ζάχαρη
20 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 πρέζες αλάτι
1 κουτ. γλ. χυμός λεμονιού


1/4 κουτ. γλ. ξύσμα λεμονιού
115 γρ. τυρί κρέμα με χαμηλά λιπαρά
40 γρ. ινδοκάρυδο
30 γρ. ζάχαρη
15 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις


1 αυγό (χωριστά κρόκος και ασπράδι) 

1 φύλλο σφολιάτα






Πλένουμε τα βύσσινα και αφαιρούμε το κουκούτσι. 

Αν χρησιμοποιήσουμε βύσσινα από βάζο γλυτώνουμε την ταλαιπωρία. 

Κρατάμε το 1/3 στην άκρη και βάζουμε τα υπόλοιπα να βράσουν σε κατσαρολάκι μαζί με τα 60 γρ. ζάχαρη, τη μια πρέζα αλάτι και τα 20 γρ. αλεύρι. 

Ανακατεύοντας διαρκώς και τα αφήνουμε να βράσουν για 2΄-3΄, προσθέτοντας αν θέλουμε λίγο από το σιρόπι στο βάζο τους, για να δημιουργηθεί μια κρέμα που θυμίζει ζελέ. 

Αποσύρουμε από τη φωτιά και τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς. 

Προσθέτουμε τα υπόλοιπα βύσσινα μαζί με το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε.




IMG_20180215_123042IMG_20180215_123036

 


Χτυπάμε το τυρί κρέμα με τα 30 γρ. ζάχαρη, το κροκάδι, το ξύσμα και την άλλη πρέζα αλάτι. 

Προσθέτουμε το ινδοκάρυδο και τα 15 γρ. αλεύρι και ανακατεύουμε ξανά.

 


IMG_20180215_125425IMG_20180215_125515IMG_20180215_125742IMG_20180215_125816



Ανοίγουμε ελαφρά τη σφολιάτα πάνω σε ελαφρά αλευρωμένο αντικολλητικό χαρτί. 

Την κόβουμε στη μέση κατά μήκος κι ύστερα κόβουμε κάθε κομμάτι σε 4 ορθογώνια κομμάτια, ώστε να έχουμε συνολικά 8 κομμάτια. 

Αφήνουμε τη σφολιάτα στην κατάψυξη για 15΄.




IMG_20180215_180025IMG_20180215_180327




Βγάζουμε τη σφολιάτα και απλώνουμε 1 κουταλιά από το μείγμα του τυριού στη στενή πλευρά κάθε κομματιού. 

Βάζουμε 1-2 κουταλιές βύσσινα πάνω στο τυρί.




IMG_20180215_182308IMG_20180215_182655




Αλείφουμε τις άκρες του κομματιού με το χτυπημένο ασπράδι και διπλώνουμε καλύπτοντας τη γέμιση. 

Πατάμε τις άκρες με πηρούνι για να κλείσουν καλά.

Κάνουμε μια χαρακιά σε κάθε κομμάτι για να βγαίνει ο ατμός του ψησίματος και αλείφουμε όλα τα γλυκάκια με ασπράδι. 

Αν θέλουμε τα πασπαλίζουμε με καστανή ζάχαρη.

Τα βάζουμε στην κατάψυξη για 15΄-20΄, ώστε να κρυώσει ξανά η σφολιάτα και να γίνει πιο τραγανή στο ψήσιμο. 

Αν δεν έχουμε χρόνο, παραλείπουμε αυτό το στάδιο χωρίς πρόβλημα.




IMG_20180215_183808IMG_20180215_183817IMG_20180215_183824IMG_20180215_183832




Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 190 βαθμούς κελσίου, για 35΄ περίπου, ή μέχρι να φουσκώσει και να χρυσίσει η σφολιάτα.

Βγάζουμε τις σφολιατίνες να κρυώσουν επάνω σε σχάρα.




IMG_20180215_193147IMG_8748




Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε.




IMG_8751IMG_8752IMG_8753IMG_8754IMG_8755










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου