… Καλά είν’ και τα κοψίδια, δε διαφωνώ, αλλά φτάνει τώρα. Σήμερα έχει τοστ ή λίγη τυρόπιτα με σαλατίτσα, όχι όμως πράσινη ή κλασσική. Σαλάτα είναι αλλά μοιάζει περισσότερο μ’ αυτό που στη βόρειο Ελλάδα αποκαλούν ‘αλοιφή ’ και πάντα αναρωτιόμουν πώς μπορούν και τρώνε μ’ ευχαρίστηση κάτι που παραπέμπει σε φάρμακο.
Από την άλλη ποτέ δε θα καταλάβω τους βόρειους και ουδεπώποτε τους υπερβόρειους. Γι’ αυτό θα περιοριστώ στη σαλάτα μου …
Σαλάτα με πιπεριές Φλωρίνης, γιαούρτι και φέτα
υλικά:
1 βαζάκι ψημένες πιπεριές Φλωρίνης
3/4 κούπας στραγγιστό γιαούρτι
1/2 κούπα φέτα
3 κουταλιές λάδι
κόκκινο πιπέρι ή πάπρικα
ρίγανη, αλάτι, πιπέρι
Στραγγίζουμε πολύ καλά τις πιπεριές, τις ξεπλένουμε και τις κόβουμε πρώτα σε λωρίδες και μετά σε κομμάτια.
Τις ανακατεύουμε με το γιαούρτι και προσθέτουμε τη φέτα, το λάδι και τη ρίγανη.
Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά.
Σερβίρουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου