Τρίτη 6 Φεβρουαρίου 2018

Κέικ με χυμό πορτοκαλιού και φουντούκια …

…Τι χρείαν έχομεν βουτύρων; Και αυγών και μίξερ και άλλων τινών;
Όταν υπάρχουν τέτοια κέικ που δίνουν απλόχερα και δε ζητούν παρά το ελάχιστο από το δημιουργό τους;
Ελάχιστα υλικά, ελάχιστο κόπο, ελάχιστη ανακατωσούρα, λάντζα και τσαπατσουλιά στην κουζίνα για ένα κέικ μοσχομυριστό, χρυσαφί από το χυμό πορτοκαλιού και με το άρωμα του φουντουκιού να γαργαλάει τα ρουθούνια πριν γαργαλήσει τον ουρανίσκο …


Κέικ με χυμό πορτοκαλιού και φουντούκια



IMG_8692-1



υλικά:
160 γρ. φρέσκος χυμός πορτοκαλιού
160 γρ. ηλιέλαιο
170 γρ. ζάχαρη άχνη
100 γρ. φουντούκια ψιλοαλεσμένα
250 γρ. αλεύρι γι αόλες τις χρήσεις
1,5 κουτ. γλ. μπέκιν πάουντερ

προαιρετικά:
μισό κουτ. τσαγιού μείγμα μπαχαρικών για γλυκά (γαρύφαλλο, γλυκάνισος, κανέλλα)






Αναμειγνύουμε με τον αυγοδάρτη το χυμό πορτοκαλιού με το ηλιέλαιο, αρωματίζουμε με τα μπαχαρικά και προσθέτουμε την άχνη. 

Ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε το φουντούκι.

 


IMG_20180130_113915
 IMG_20180130_114403



Τελευταίο ρίχνουμε το αλεύρι με το μπέικιν και ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά.




IMG_20180130_114629
IMG_20180130_114625



Αδειάζουμε τη ζύμη σε ταψάκι με διάμετρο 20 εκ. που έχουμε ντύσει με αντικολλητικό χαρτί.



IMG_20180130_114942
 IMG_20180130_115159


Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς κελσίου για 45΄ περίπου. 

Δοκιμάζουμε αν μια οδοντογλυφίδα βγαίνει στεγνή και ξεφουρνίζουμε ή συνεχίζουμε το ψήσιμο για 5΄-10΄ ακόμη.

 


IMG_20180130_115131
 IMG_20180130_123229
IMG_20180130_123223

 

 Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει πάνω σε σχάρα, αφαιρούμε το αντικολλητικό χαρτί και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

 


IMG_8692

 IMG_8695

 

Σερβίρουμε.

 

IMG_8701

 IMG_8694 

IMG_8700

 IMG_8691 

IMG_8697

 IMG_8693

 IMG_8698












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου