Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου 2018

Λουκάνικα γεμιστά με τυριά και ψωμένια κρούστα …

… Και στη Λουκανία σε πήγα,  γωνία με Απουλία και Basilicata. Για τα αρχαία βέβαια αλλά με την ευκαιρία είδες και τη γενέτειρα των λουκάνικων που τόσο σου αρέσουν.
Καλύτερα να μην ξέρεις πώς γίνονται λέει ο φον Μπίσμαρκ ή ο Μοντεσκιέ, καλύτερα να ξέρεις πώς μαγειρεύονται λέω εγώ.
Και τώρα με την Κρεατινή είναι μια καλή ευκαιρία. Πήρα μπόλικα και σε καλή τιμή αλλά σχάρες και τηγάνια δεν είναι για μένα.
Θα φτιάξω σπετζοφάι πηλιορείτικο, θα βάλω κάποια στη λαδόκολλα και τα υπόλοιπα θα τα φτιάξω γεμιστά, να τσικνίσουμε με στυλ …



Λουκάνικα γεμιστά με τυριά και αρωματική κρούστα ψωμιού

 

IMG_20180207_135011

 

υλικά:
200 γρ. ρικότα ή ανθότυρο
3 κουταλιές γραβιέρα ή άλλο σκληρό τυρί
πιπέρι, καπνιστή πάπρικα (εδώ γλυκιά)
6 μέτρια χωριάτικα λουκάνικα
1-2 φέτες χωριάτικο ψωμί
δεντρολίβανο, ρίγανη, θυμάρι





Σπάμε σε κομμάτια το ανθότυρο πατώντας το με πηρούνι, νοστιμίζουμε με πιπέρι και πάπρικα και το ανακατεύουμε με τη γραβιέρα.



IMG_20180207_094003

IMG_20180207_094042

 

Χαράζουμε τα λουκάνικα κατά μήκος και τα ανοίγουμε πιέζοντάς τα ελαφρά. 

Τα γεμίζουμε με το μείγμα των τυριών.

 


IMG_20180207_100617IMG_20180207_101148

 

Αλέθουμε  στο multi το ψωμί μαζί με τα μυρωδικά και 2 κουταλιές λάδι.

 

IMG_20180207_123855IMG_20180207_123859

 


Πασπαλίζουμε με τα αρωματικά τρίμματα τα λουκάνικα.

Αν θέλουμε ρίχνουμε και  λίγη ακόμη γραβιέρα για να κάνει κρούστα.

 


IMG_20180207_124048IMG_20180207_124105

 


Ψήνουμε τα λουκάνικα σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς Κελσίου, για 20΄-25΄. 

Στα τελευταία λεπτά, αν δεν το κάναμε πριν, μπορούμε να ρίξουμε μια χούφτα τυρί.

 


IMG_20180207_131714IMG_20180207_131718IMG_20180207_132540IMG_20180207_132556

 

Στρώνουμε σε σκεύος φαγητού ή πιατέλα λίγη ρόκα ή άλλη σαλάτα, αλατοπιπερώνουμε ελαφρά και ραντίζουμε με λάδι και λίγο ξύδι.

Αραδιάζουμε επάνω τα λουκάνικα.

 


IMG_20180207_134737IMG_20180207_134744IMG_20180207_134958



Σερβίρουμε αμέσως.



IMG_20180207_135007IMG_20180207_135017







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου