Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2018

Βίδες σουφλέ με τυριά και λαχανικά …

… Μακαρονού τη λέγανε, μαγείροι τη νταντεύανε …
Κι αφού όλοι φάγανε σα να μην υπάρχει αύριο, τηρήσανε το έθιμο της Τσικνοπέμπτης λες και είχανε να φάνε κρέας απ’ τα Χριστούγεννα και της Κρεατινής λες και θα ξαναφάνε κρέας το Πάσχα, ας τηρήσουνε τώρα και τα υπόλοιπα.
Γιατί όλα αυτά είναι συνολάκι, όχι θα πάρω μόνο το σακάκι και θα το σετάρω με μια φούστα δικιά μου και το πουκάμισο της κολλητής μου.
Εβδομάδα χωρίς κρέας λοιπόν αυτή που διανύουμε, Τυρινή και Μακαρονού ονοματισμένη και βαφτισμένη.
Μας δίνει το ελεύθερο να μαγειρέψουμε πίτες και ζυμαρικά αρκεί να γίνονται με γαλακτοκομικά προϊόντα και αυγά. Κανένα πρόβλημα …



Βίδες σουφλέ με τυριά και λαχανικά



IMG_8743



υλικά 
300 γραμμάρια βίδες
100 γραμμάρια μπέικον ή ζαμπόν (προαιρετικά)
500 τυρί κρέμα με χαμηλά λιπαρά
100 γραμμάρια ημίσκληρο τυρί με χαμηλά λιπαρά
125 γραμμάρια τοματίνια
150 γραμμάρια αρακάς κατεψυγμένος
3 αυγά








Βράζουμε τις βίδες 
al dente σε άφθονο αλατισμένο νερό, για 1΄-2΄ λεπτά λιγότερο από το χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία.

Τις στραγγίζουμε.



IMG_20180210_120417IMG_20180210_120422



Τις βάζουμε αμέσως σε μπολ φροντίζοντας να κρατήσουν λίγη από την υγρασία τους και τις ραντίζουμε με ελαιόλαδο ή ρίχνουμε μισή κουταλιά βούτυρο ή μαργαρίνη και ανακατεύουμε καλά.

Πλένουμε και κόβουμε στη μέση τα τοματίνια. 

Κόβουμε σε κυβάκια το αλλαντικό. 

Ξεπαγώνουμε κάτω από καυτό νερό τον αρακά και τον στραγγίζουμε.

Ρίχνουμε όλα αυτά τα υλικά στα ζυμαρικά και ανακατεύουμε.



IMG_20180210_121836IMG_20180210_122157IMG_20180210_122233



Τρίβουμε στο χοντρό τρίφτη το ημίσκληρο τυρί. 

Σπάμε τα αυγά και χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια. 

Ρίχνουμε τους κρόκους στο τυρί κρέμα ανακατεύουμε και αλατοπιπερώνουμε.



IMG_20180210_121450IMG_20180210_121632IMG_20180210_124425



Χτυπάμε καλά τα ασπράδια και τα προσθέτουμε σιγά-σιγά στο μείγμα. 

Ρίχνουμε το μισό τυρί και μερικές κουταλιές από το μείγμα των αυγών στα ζυμαρικά και ανακατεύουμε καλά με προσοχή.



IMG_20180210_124615IMG_20180210_124907IMG_20180210_124959IMG_20180210_125103IMG_20180210_125134



Βουτυρώνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος και αδειάζουμε το μείγμα των ζυμαρικών.

 Περιχύνουμε με το υπόλοιπο μείγμα των αυγών και πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί.



IMG_20180210_125459IMG_20180210_125636IMG_20180210_125646IMG_20180210_125749IMG_20180210_125800IMG_20180210_125834IMG_20180210_125858IMG_20180210_125905



Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου για 20΄-25΄. 

Αν θέλουμε χρησιμοποιούμε τη λειτουργία του αέρα ή του γκριλ για να πάρει χρώμα η επιφάνεια του φαγητού.



IMG_20180210_131810IMG_20180210_134950IMG_20180210_134955IMG_20180210_135002IMG_20180210_135006IMG_20180210_135010



Σερβίρουμε αμέσως.



IMG_8742IMG_8744IMG_8745IMG_8746IMG_20180210_135103IMG_20180210_135114IMG_20180210_135147IMG_20180210_135151IMG_20180210_135158IMG_20180210_135933











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου