Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2018

Λαζάνια με πλευρώτους και ημίσκληρο τυρί …

Όταν ήταν μικρούλα δε χόρταινε να παίζει σ’ έναν υπολογιστή της δουλειάς ταΐζοντας το Garfield τα ουρανοκατέβατα λαζάνια.


Lasagna-from-Heaven


Μόλις μεγάλωσε παράτησε το Garfield και δε χόρταινε να τρώει τα λαζάνια …


Λαζάνια με πλευρώτους και ημίσκληρο τυρί

 

IMG_8558

 

υλικά:
250 γραμμάρια λαζάνια
500 γραμμάρια μανιτάρια πλευρώτους
200 γραμμάρια ημίσκληρο τυρί με χαμηλά λιπαρά
400 ml σάλτσα μπεσαμέλ
μισό ποτηράκι λευκό κρασί 
μισό ματσάκι μαϊντανός
μισή σκελίδα σκόρδο
40 γραμμάρια τριμμένη γραβιέρα ή ρεγκάτο με χαμηλά λιπαρά
βούτυρο ελαιόλαδο

 

 

Ξεχωρίζουμε τα πλευρώτους, αφαιρούμε το πιο σκληρό κάτω κομμάτι τους και τα κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια.

 

IMG_20171118_124554
IMG_20171118_124609

 

Ζεσταίνουμε μία κουταλιά λάδι και μισό κουταλάκι βούτυρο, ροδίζουμε το σκόρδο και προσθέτουμε τα μανιτάρια. 

Τα σωτάρουμε μαζί, σβήνουμε με το κρασί, αλατοπιπερώνουμε και τα αφήνουμε σε μέτρια φωτιά για 10΄ περίπου μέχρι να μαλακώσουν. 

Προσθέτουμε το μαϊντανό ψιλοκομμένο.

 

IMG_20171118_125353

IMG_20171118_130559

 

Λαδώνουμε ή βουτυρώνουμε ένα κεραμικό ή πυρίμαχο σκεύος και ρίχνουμε λίγη μπεσαμέλ στον πυθμένα του.

Φτιάχνουμε μία στρώση με λαζάνια, ρίχνουμε από πάνω μανιτάρια και σκορπίζουμε μία χούφτα ημίσκληρο και  λίγη γραβιέρα.

 

IMG_20171118_150721

 IMG_20171118_150801

 

Συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο μέχρι να  χρησιμοποιήσουμε όλα τα υλικά.

 

IMG_20171118_150804
IMG_20171118_151019
IMG_20171118_151132
IMG_20171118_151226

 

Τελειώνουμε με μία στρώση λαζάνια, περιχύνουμε με την υπόλοιπη μπεσαμέλ και πασπαλίζουμε με την τριμμένη γραβιέρα.

 

IMG_20171118_151414
IMG_20171118_151556
IMG_20171118_151629

 

Καλύπτουμε το σκεύος με αλουμινόχαρτο και το αφήνουμε όλη τη νύχτα στο ψυγείο για να μαλακώσουν τα λαζάνια από την μπεσαμέλ.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς Κελσίου για 30΄-35΄, αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 10΄-15΄ χρησιμοποιώντας αν θέλουμε το γκριλ ή τη λειτουργία του αέρα για να πάρει ωραίο χρώμα το φαγητό.

 

IMG_20171118_151751
IMG_8549
  IMG_8552

 

Σερβίρουμε.

 

IMG_8559

 IMG_8553

IMG_8554

 IMG_8555

 IMG_8556

 












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου