… Μεγάλωσε το ξωτικό μου, κοντεύει πτυχιούχος το να κάνουμε μια γύλα μπαμπά, απ’ το Μπαμπάρ και την Αγγουρούλα στην Κβαντική Φυσική, ένας λαίμαργος τουνελόδρακος δρόμος.
Σαν σήμερα γεννήθηκε, ή μάλλον σαν σήμερα τη γέννησα μετά από κόπους, βάσανα, πόνους και δωδεκάωρη προσπάθεια.
Όλα τα θυμάμαι, σαν άλλος Ηλιόπουλος.
- 22 χρόνια και θυμάσαι ακόμα;
- Με όλες τις λεπτομέρειες.
Κι άξιζε όλους τους πόνους και τους κόπους κι άλλους τόσους το φως των ομματιών μου.
Μόνο για την τούρτα της δεν ήθελε να κάνω κόπο. Ζήτησε την παλιά καλή μπλακ φόρεστ με έτοιμο παντεσπάνι και κρέμα, που θέλει μόνο συναρμολόγηση.
Αλλά μερακλίδικη …
Μπλακ φόρεστ τούρτα με έτοιμα υλικά
υλικά:
1 συσκευασία (3 βάσεις) έτοιμο παντεσπάνι με κακάο
1 κονσέρβα ή βαζάκι βύσσινα
1 φακελάκι κρέμα ζαχαροπλαστικής (στιγμής)
1 κρέμα γάλακτος ή 1 φακελάκι σαντιγύ σε σκόνη
γάλα (όσο αναγράφουν οι συσκευασίες κρέμας και σαντιγύ)
τριμμένη κουβερτούρα
Βάζουμε το πρώτο παντεσπάνι στην πιατέλα και το βρέχουμε προσεκτικά με το 1/3 από το σιρόπι της κονσέρβας βύσσινο.
Φτιάχνουμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία και βάζουμε τη μισή στο παντεσπάνι.
Την απλώνουμε ομοιόμορφα και σκορπίζουμε από πάνω το 1/3 από τα βύσσινα της κονσέρβας.
Καλύπτουμε με το δεύτερο παντεσπάνι και το σιροπιάζουμε.
Απλώνουμε την υπόλοιπη κρέμα ζαχαροπλαστικής και βάζουμε πάνω της άλλο 1/3 από τα βύσσινα.
Καλύπτουμε με το τελευταίο παντεσπάνι, βρέχοντάς το με το υπόλοιπο σιρόπι.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγύ και καλύπτουμε την επιφάνεια και τα πλαϊνά της τούρτας χρησιμοποιώντας σπάτουλα σιλικόνης.
Βάζουμε τη μεσαία μύτη στο κορνέ και διακοσμούμε την τούρτα αφού τη στολίσουμε με τα υπόλοιπα βύσσινα.
Πασπαλίζουμε με την τριμμένη κουβερτούρα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου