… Τα βιολετιά τα μάτια ήταν μοναδικά και τα είχε η Λιζ Ταίηλορ.
Τα βιολετιά τα νιόκι είναι κι αυτά μοναδικά και την ιδιαίτερη συνταγή τους την έχω εγώ …
Νιόκι με σάλτσα από κόκκινο λάχανο
υλικά:
500 γρ. νιόκι
μισό κόκκινο λάχανο
1 κρεμμύδι
200 γρ. ανθότυρο
4 κουταλιές λάδι
Αφαιρούμε τα εξωτερικά σκληρά φύλλα του λάχανου και το κόβουμε όπως για τη λαχανοσαλάτα.
Χοντροκόβουμε το κρεμμύδι και το ροδίζουμε στο λάδι.
Ρίχνουμε το λάχανο και τα σωτάρουμε μαζί για 5΄.
Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε λίγο νερό και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει το λάχανο.
Πολτοποιούμε με το ραβδομπλέντερ.
Μεταφέρουμε σε μπωλ και ανακατεύουμε την κρέμα του λάχανου με το ανθότυρο.
Βράζουμε τα νιόκι σε άφθονο αλατισμένο νερό για 3΄ ή μέχρι να ανέβουν στην επιφάνεια.
Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τα ανακατεύουμε με την κρέμα του λάχανου.
Αν θέλουμε τη σάλτσα πιο ρευστή, προσθέτουμε 1-2 κουταλιές από το νερό στο οποίο βράσαμε τα νιόκι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου