… Και τα σκόρδα νά ’ναι σερνικά, νά ’χουν αψάδα. ΄Έτσι τά ’θελε τα σκόρδα η νεόπλουτη ψηλομύτα Κάθριν-Γεωργία Βασιλειάδου-Πουρέ, που κατά τα άλλα τα είχε εύκολα τα περιφρονητικά πίφι-πίφι-πίφι.
Δεν ξέρω να ξεχωρίσω το γένος των σκόρδων ούτε ξέρω αν τα σερνικά, ως γνήσιοι εκπρόσωποι του φύλου τους, έχουν περισσότερη αψάδα.
Ξέρω όμως ότι οι περισσότεροι τα αποφεύγουν. Ποιος μπορεί να τους κατηγορήσει. Καλά, χρυσά και άγια, υγιεινά όσο δεν πάει, αλλά κι η μυρωδιά τους δεν υποφέρεται. Μπορούμε βέβαια να βάλουμε το σκόρδο ολόκληρο και να το βγάλουμε μετά αλλά κι αυτό ημίμετρο είναι.
Εκτός αν χρησιμοποιήσουμε φρέσκα σκορδάκια που τώρα είναι τρυφερά και στην καλύτερη ώρα τους …
Μύδια σκορδάτα με ταλιατέλλες κρέπας
υλικά:
500 γρ. μύδια
4-5 φρέσκα σκορδάκια
μαϊντανός, δαφνόφυλλο
λίγο άσπρο κρασί
1 κουταλιά βούτυρο ή μαργαρίνη
2-3 κρέπες
Ζεσταίνουμε 2 κουταλιές λάδι και σωτάρουμε τα σκορδάκια, κομμένα σε ροδέλες.
Προσθέτουμε τα μύδια.
Ρίχνουμε μαϊντανό ψιλοκομμένο και 1 δαφνόφυλλο, αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε καλά και σβήνουμε με το κρασί.
Προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό ή ζωμό και μαγειρεύουμε μέχρι να γίνουν τα μύδια (περίπου 5΄).
Τυλίγουμε ρολό τις κρέπες και τις κόβουμε σε λωρίδες.
Τις ρίχνουμε στο τηγάνι με τα μύδια μαζί με το βούτυρο.
Ανακατεύουμε προσεκτικά με πηρούνα ή κουνώντας το τηγάνι.
Μόλις αναμειχθούν καλά όλα τα υλικά, λυώσει το βούτυρο και δέσει το φαγητό, σερβίρουμε αμέσως.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου