Δευτέρα 12 Μαΐου 2014

Μπισκοτάκια τρίγωνα με φουντούκι …

… Μηδείς αγεωμέτρητος εισίτω μου την στέγην. Του Πλάτωνα δηλαδή, γιατί τη δική μου εισίτω και παραεισίτω και την στέγην και την θύραν.
Ας κοπιάσουν οι αγεωμέτρητοι να γίνουμε πολλοί, αλλά ας φέρουν μαζί και κανένα γεωμέτρη.
Πώς αλλιώς θα φτιάξω εκείνα τα τρίγωνα μπισκοτάκια που έχω βάλει το μάτι και απαιτούν τον Πυθαγόρα και τον Ευκλείδη μαζί για να τα πετύχω; ...



Μπισκοτάκια τρίγωνα με φουντούκι


ΕΤΟΙΜΑ


υλικά:
120 γρ. μαργαρίνη/βούτυρο, λυωμένη και κρύα
200 γρ. καστανή ζάχαρη
250 γρ. φουντούκι τριμμένο (όχι ξασπρισμένο)
320 γρ. αλεύρι
80 γρ. αυγά
3 κουταλιές κρύο νερό
ξύσμα από 1 πορτοκάλι







Δουλεύουμε με το χέρι τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη.

Μόλις διαλυθεί ρίχνουμε το αυγό, το ξύσμα και όλα τα υπόλοιπα υλικά. 

Ζυμώνουμε καλά με το χέρι μας.



ΑΡΧΙΚΟ ΑΝΑΚΑΤΕΜΑ
ΜΕ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙ ΚΑΙ ΑΛΕΥΡΙΖΥΜΩΜΑ ΚΟΝΤΙΝΟ



Φτιάχνουμε με τη ζύμη αρχικά έναν κύλινδρο και στη συνέχεια του δίνουμε τριγωνικό σχήμα πιέζοντας τις πλευρές του. 

Τυλίγουμε με μεμβράνη φαγητού και αφήνουμε στο ψυγείο να σφίξει, αν μπορούμε ακόμη και ολόκληρη νύχτα.



ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ
ΣΧΗΜΑ ΚΟΝΤΙΝΟ

 

Ξετυλίγουμε τη ζύμη και κόβουμε φέτες πάχους 0,5 εκατοστού.



ΑΚΡΙΒΗΣ ΤΕΜΑΧΙΣΜΟΣ
ΚΟΜΜΑΤΙΑ



Αραδιάζουμε τα μπισκότα σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170 βαθμούς κελσίου, για 15΄ περίπου.

Αφήνουμε τα μπισκότα να κρυώσουν και τα φυλάμε σε μεταλλικό κουτί.



ΓΙΑ ΨΗΣΙΜΟ

  
ΨΗΣΙΜΟ
ΚΟΝΤΙΝΟ










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου