Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2015

Πράσα τυλιχτά με προσιούτο …

… Να σας το τυλίξω ή θα το φάτε εδώ; Τίποτε από τα δύο. Μόνη μου θα τα τυλίξω και θα τα φάω εδώ. Γιατί αυτά τα πράσα, τα τυλιγμένα με προσιούτο, είναι ό,τι πρέπει για τις γιορτινές ημέρες και δίνουν σχεδόν με το τίποτε έναν γκουρμέ αέρα στο τραπέζι …


Πράσα τυλιχτά με προσιούτο


ΚΟΝΤΙΝΟ 

υλικά:
3 πράσα μεσαίου μεγέθους (χωρίς τα φύλλα)
8 φέτες προσιούτο ή χαμόν
100 ml ζωμός
2-3 κλωναράκια θυμάρι





Καθαρίζουμε τα πράσα αφαιρώντας τις ρίζες και τα σκληρά εξωτερικά φύλλα, τα κόβουμε σε 4-5 κομμάτια και τα βράζουμε στον ατμό ή σε λίγο ζεστό νερό μέχρι να μαλακώσουν (περίπου 15΄-20΄). Τα αλατίζουμε ελαφρά, τα αφήνουμε να κρυώσουν τόσο που να μπορούμε να τα πιάσουμε και τυλίγουμε κάθε πράσο με προσιούτο.

 

ΠΡΑΣΑ

ΤΥΛΙΓΜΕΝΑ

 

Τα αραδιάζουμε σε πυρίμαχο σκεύος, τα περιχύνουμε με το ζωμό και αρωματίζουμε με το θυμάρι.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς κελσίου, για 7΄-10΄.

 

ΘΥΜΑΡΙ

ΨΗΜΜΕΝΑ

 

Σερβίρουμε αμέσως.

 

ΕΤΟΙΜΑ

ΑΝΩΘΕΝ

 

 

Πιστοί στο έθιμο, καταφέραμε να φτιάξουμε και φέτος –μέρα που είναι- τη βαρβάρα ή ασουρέ που μοιράστηκε στους κοντινούς, μεγάλους και μικρούς. Σκέτος ήταν, για να φάνε και τα πιτσιρίκια, αλλά τα πλούσια συστατικά, τα αρωματικά μπαχαρικά και η γλύκα του τον έκαναν ανάρπαστο …



ΜΟΙΡΑΣΜΑ

ΣΤΑ ΜΠΩΛ

ΜΠΩΛΑΚΙΑ













Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου