Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2015

Η σούπα του Rudolph …

… - Έχεις αναρωτηθεί ποτέ τι να καίει ο Rudolph;
- Ντίζελ, κηροζίνη, βενζίνη, βιοκαύσιμο.
Εγώ σου μιλάω σοβαρά κι εσύ με εμπαίζεις. Ακόμη κι αν δεν είμαι εκεί γύρω στα 5, είναι λογικό κάποια στιγμή να αναρωτηθώ. Και να απαντήσω πολύ λογικά, ότι καίει χορτάρι, άχυρο, κριθάρι, σιτάρι ή ό,τι άλλο τρώνε οι τάρανδοι.
Μόνο που ο Rudolph δεν είναι ένας οποιοσδήποτε τάρανδος και, λόγω της εξέχουσας θέσης και σπουδαιότητός του, οφείλει να τρέφεται διαφορετικά.
Υπάρχουν διάφορες απόψεις, επιστημονικές και μη, τεκμηριωμένες ή παντελώς αστήρικτες, για το τι ακριβώς είναι εκείνο που κάνει το Rudolph και ιπτάμενο εκτός από τζέντλεμαν.
Όμως ο Jamie Oliver κάνει κάτι καλύτερο. Παραθέτει αυτούσια τη συνταγή που κάνει το Rudolph πυ-πύ-πύραυλο …


Η σούπα του Rudolph 
Rudolph’s rocket fuel

 

  

υλικά: 
5 μέτρια καρότα 
μισή ρέβα (ή γογγύλι) 
1 μεγάλη πατάτα 
1 πράσο 
1 κρεμμύδι 
1 μικρό μήλο 
2 σκελίδες σκόρδο 
πάπρικα γλυκειά
 
 


Κόβουμε τα καρότα, τη ρέβα, το μήλο και την πατάτα σε κύβους. Κόβουμε το πράσο σε ροδέλες και το κρεμμύδι με το σκόρδο σε φετάκια. 

Ζεσταίνουμε 2-3 κουταλιές λάδι και ρίχνουμε όλα τα λαχανικά μαζί. Τα σωτάρουμε να πάρουν λίγο χρώμα, αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε, σε μέτρια φωτιά για 10΄, ανακατεύοντας τακτικά. 






Προσθέτουμε 1 λίτρο νερό ή ζωμό, καπακώνουμε και σιγοβράζουμε τη σούπα για 30΄ περίπου, ή μέχρι να μαλακώσουν όλα τα λαχανικά. 

Πολτοποιούμε με το ραβδομπλέντερ και ελέγχουμε τη γεύση. 







Σερβίρουμε σε μπωλ, πασπαλίζοντας με πάπρικα και συνοδεύοντας τη σούπα με κρουτόν, ή τραγανά κρεμμύδια αν απευθύνεται σε μεγάλους.  



 

 







Επειδή όμως αυτή η σούπα απευθύνεται κυρίως σε πιτσιρίκια, στήνουμε ολόκληρο σκηνικό-υπερπαραγωγή για να τους τη σερβίρουμε ελπίζοντας, μαζί με την παραμύθα που τη συνοδεύει, να φάνε και τη σούπα. 




  

   
  




Σε κάθε περίπτωση, η σούπα είναι θρεπτική, γευστική και ιδανική για ελαφρύ γεύμα ή δείπνο, με μόλις 112 θερμίδες (η μερίδα, όχι ολόκληρη η μαρμίτα).





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου