Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2015

Trout Amandine …

… Αμάλ, πια, με την Αμάν. Αμάν, πια, με την Αμάλ ήθελα να πω. Εκεί που είχαμε ησυχάσει λιγάκι από την κρεμανταλού συμβία του ΓιωργοΚλούνι, τα συνολάκια, τις γόβες, τις τσάντες και τα νομικά της θέσφατα σχετικά με τα μάρμαρα, ξανάρθε στην επικαιρότητα μαζί με όλα τα φλέγοντα ζητήματα που τη συνοδεύουν. Αν τα πόδια της είναι ή όχι σαν σπιρτόξυλα, αν έχει ανορεξία ή ταινία και δεν της πιάνεται το φαΐ, αν αποτελεί τη μόνη μας ελπίδα εκείνα εκεί τα μάρμαρα πάλι δικά μας να ’ναι. 
Καθόλου δε μ’ αρέσει η Αλαμουντίν. Από την άλλη, μ’ αρέσει πολύ το à l’ amandin. Τουτέστιν ο γαλλικός τρόπος να μαγειρεύεις μια συνταγή με αμύγδαλα (aux amandes για την ακρίβεια). Όπως την πέστροφα καληώρα …
 
 

Πέστροφες με αμύγδαλα





 
υλικά: 
2 μέτριες πέστροφες 
γάλα 
αλεύρι 
60 γρ. αμύγδαλο φιλέ 
λάδι
1 κουταλιά βούτυρο (κατά προτίμηση με μυρωδικά) 
χυμός από μισό λεμόνι 
μαϊντανός
 



Καθαρίζουμε τις πέστροφες, αφαιρούμε εντόσθια και πτερύγια, τις πλένουμε καλά και τις αλατοπιπερώνουμε μέσα-έξω. 

Βάζουμε σ’ ένα βαθύ πιάτο γάλα και σ’ ένα άλλο αλεύρι. Περνάμε τις πέστροφες πρώτα από το γάλα κι ύστερα από το αλεύρι και τις τινάζουμε ελαφρά για να φύγει το παραπανίσιο αλεύρι. 

Ζεσταίνουμε ελαιόλαδο σε φαρδύ τηγάνι και τηγανίζουμε τις πέστροφες σε μέτρια φωτιά για 6΄-7΄ από κάθε πλευρά, γυρίζοντάς τες προσεκτικά για να μη σπάσουν. Τις βγάζουμε σε πιάτο και τις διατηρούμε ζεστές.







Καθαρίζουμε το τηγάνι στο οποίο τηγανίσαμε τις πέστροφες και βάζουμε το βούτυρο (ή μαργαρίνη ή λάδι) να ζεσταθεί. Προσθέτουμε τα αμύγδαλα και, μόλις πάρουν χρώμα, το χυμό λεμονιού, μαϊντανό ψιλοκομμένο και λίγο αλατοπίπερο. Ανακατεύουμε να αναμeιχθούν καλά και να δέσουν. 

Βάζουμε τις πέστροφες σε πιατέλα και τις γαρνίρουμε με τα αμύγδαλα.







 
Σερβίρουμε με ροδέλες λεμονιού.






 







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου