… Να χρωστάω δε μ’ αρέσει καθόλου. Γι’ αυτό και αποφεύγω να δανείζομαι, παρεκτός σε πραγματικά μεγάλη ανάγκη.
Και τώρα που χρωστάω, μη φανταστείς. Μια συνταγή χρωστάω, απ’ όταν έφτιαξα εκείνον τον τραγανό μπακαλιάρο με το μαραθόσπορο και την πάστα από λιαστές ντομάτες. Τη συνταγή για τη συνοδευτική …
Σως ταρτάρ
υλικά:
μισό ματσάκι μαϊντανός
2 μέτρια αγγουράκια τουρσί
1 κουτ. γλ. κάππαρη
ξύσμα και χυμός από μισό λεμόνι
3-4 κουταλιές μαγιονέζα
πάπρικα γλυκειά
προαιρετικά: 2-3 φιλέτα αντζούγιας
Πλένουμε καλά και στεγνώνουμε το μαϊντανό.
Αφαιρούμε τα χοντρά κοτσάνια.
Ξεπλένουμε κάτω από τρεχούμενο νερό την κάππαρη και τη στραγγίζουμε.
Βάζουμε στο multi το μαϊντανό, τα αγγουράκια τουρσί, την κάππαρη, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού και τις αντζούγιες, αν τις χρησιμοποιήσουμε.
Αλέθουμε διακεκομμένα για να κοπούν όλα τα υλικά σε πολύ μικρά κομμάτια χωρίς να πολτοποιηθούν εντελώς.
Ρίχνουμε τη μισή μαγιονέζα.
Αρωματίζουμε με λίγη πάπρικα και ανακατεύουμε καλά.
Ρίχνουμε και την υπόλοιπη μαγιονέζα και δουλεύουμε καλά όλα τα υλικά.
Δοκιμάζουμε τη γεύση και προσθέτουμε λεμόνι αν χρειάζεται.
Σερβίρουμε τη σως με λίγη πάπρικα ακόμη και φυλλαράκια μαϊντανού.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου