… You can’t make an omelette without breaking the eggs.
Που παναπεί ότι αν δε σπάσεις αυγά ομελέττα δε φτιάχνεις.
Ή για να το θέσω διαφορετικά, αν θες να φας ομελέττα πρέπει αναγκαστικά να σπάσεις τ’ αυγά. Αλλιώς ομελέττα γιοκ.
Κάποτε λοιπόν φίλε μου πρέπει να σπάσεις αυγά. Καλά τη βόλευες τόσο καιρό που άλλος έσπαγε τ’ αυγά κι εσύ έτρωγες την ομελέττα. Εγώ να τον βρω, εγώ να τον συλλήψω, νά ’μαστε και λογικοί. Αλλιώς θά ’μαστε και νηστικοί.
Όταν με το καλό λοιπόν αποφασίσεις να σπάσεις αυγά, δε θα κάνουμε ομελέττα. Θα σε μάθω να φτιάχνεις scrambled eggs …
Σάντουιτς με scrambled eggs και προσιούτο
υλικά:
4 αυγά
2-3 ψωμάκια, ή bagel, ή σουσαμένια κουλούρια
ή 1 μπαγκέτα
6 φέτες προσιούτο
60 γρ. ρόκα
1 κουταλιά γάλα ή κρέμα γάλακτος
1 κουταλιά τριμμένη γραβιέρα
Χτυπάμε ελαφρά τα αυγά με πηρούνι.
Προσθέτουμε τη γραβιέρα και το γάλα, αλατοπιπερώνουμε ελαφρά και τα χτυπάμε όλα μαζί.
Ζεσταίνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι 2 κουταλιές λάδι ή ένα ‘καρυδάκι’ βούτυρο.
Πριν κάψει ρίχνουμε το μείγμα των αυγών και τα αφήνουμε για 30΄΄-40΄΄.
Μόλις πάρουν να πήζουν ελαφρά αρχίζουμε να τα σπάμε και να τα ανακατεύουμε, σε χαμηλή φωτιά, με ξύλινη κουτάλα.
Τα αυγά πρέπει να παραμείνουν κρεμώδη και η διαδικασία μαγειρέματός τους να μην ξεπεράσει τα 4΄-5΄.
Κόβουμε οριζόντια πέρα-πέρα τα κουλούρια ή τα ψωμάκια που θα χρησιμοποιήσουμε.
Αν χρειάζεται, ζεσταίνουμε τα ψωμάκια στο φούρνο ή στη φρυγανιέρα.
Τα ραντίζουμε με ελαιόλαδο.
Βάζουμε κάτω-κάτω λίγη ρόκα την οποία αλατίζουμε ελαφρά και στρώνουμε από πάνω 1-2 φέτες προσιούτο.
Συνεχίζουμε με μερικές κουταλιές από το μείγμα των αυγών, τρίβουμε πιπέρι και καλύπτουμε με το ‘καπάκι’.
Σερβίρουμε αμέσως.
Ή τυλίγουμε τα σάντουιτς σε μεμβράνη φαγητού και φεύγουμε για πικνίκ.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου