… Τσίμπι τσίμπι τσάρι τι θα φάμε βράδυ;
Έλα ντε. Τι θα φάμε βράδυ, που δεν το φάγαμε και το μεσημέρι και χτες και προχτές κι αντιπαραπροχτές;
Ψωμί και λάδι, συνεχίζει το παιδικό τραγουδάκι.
Δεν είναι κακή ιδέα. Αλλά βάλε και κάτι παραπάνω.
Κάτι πιο εκλεκτόν…
Μπαγκέτα με δυο τυριά και αρωματικό βούτυρο
υλικά:
1 μπαγκέτα με σουσάμι
1 μεγάλη μπάλα μοτσαρέλα
ημίσκληρο τυρί με χαμηλά λιπαρά ή τσένταρ
1 κουταλιά βούτυρο
μισή σκελίδα σκόρδο
μαϊντανός
Κόβουμε τη μπαγκέτα στη μέση και χαράζουμε διαγώνια κάθε κομμάτι 4 ή 5 φορές, ανάλογα με το μέγεθος, χωρίς να φτάσουμε μέχρι κάτω και να το κόψουμε τελείως.
Δουλεύουμε ελαφρά με πηρούνι το βούτυρο να μαλακώσει και προσθέτουμε το σκόρδο πολτοποιημένο και λίγο μαϊντανό.
Ανακατεύουμε καλά.
Ραντίζουμε προαιρετικά με λίγο λάδι το εσωτερικό κάθε χαρακιάς και τη γεμίζουμε με τυρί, χρησιμοποιώντας εναλλάξ μια φέτα μοτσαρέλα και μια φέτα ή λίγο τριμμένο ημίσκληρο τυρί.
Αλείφουμε κάθε κομμάτι μπαγκέτας με το αρωματικό βούτυρο.
Βάζουμε τη μπαγκέτα σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς κελσίου, για 10΄-12΄.
Σερβίρουμε αμέσως.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου