… Όταν ήταν μικρούλα δε χόρταινε να παίζει σ’ έναν υπολογιστή της δουλειάς ταΐζοντας το Garfield τα ουρανοκατέβατα λαζάνια.
Μόλις μεγάλωσε παράτησε το Garfield και δε χόρταινε να τρώει τα λαζάνια …
Λαζάνια με πλευρώτους και ημίσκληρο τυρί
υλικά:
250 γραμμάρια λαζάνια
500 γραμμάρια μανιτάρια πλευρώτους
200 γραμμάρια ημίσκληρο τυρί με χαμηλά λιπαρά
400 ml σάλτσα μπεσαμέλ
μισό ποτηράκι λευκό κρασί
μισό ματσάκι μαϊντανός
μισή σκελίδα σκόρδο
40 γραμμάρια τριμμένη γραβιέρα ή ρεγκάτο με χαμηλά λιπαρά
βούτυρο ελαιόλαδο
Ξεχωρίζουμε τα πλευρώτους, αφαιρούμε το πιο σκληρό κάτω κομμάτι τους και τα κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια.
Ζεσταίνουμε μία κουταλιά λάδι και μισό κουταλάκι βούτυρο, ροδίζουμε το σκόρδο και προσθέτουμε τα μανιτάρια.
Τα σωτάρουμε μαζί, σβήνουμε με το κρασί, αλατοπιπερώνουμε και τα αφήνουμε σε μέτρια φωτιά για 10΄ περίπου μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέτουμε το μαϊντανό ψιλοκομμένο.
Λαδώνουμε ή βουτυρώνουμε ένα κεραμικό ή πυρίμαχο σκεύος και ρίχνουμε λίγη μπεσαμέλ στον πυθμένα του.
Φτιάχνουμε μία στρώση με λαζάνια, ρίχνουμε από πάνω μανιτάρια και σκορπίζουμε μία χούφτα ημίσκληρο και λίγη γραβιέρα.
Συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο μέχρι να χρησιμοποιήσουμε όλα τα υλικά.
Τελειώνουμε με μία στρώση λαζάνια, περιχύνουμε με την υπόλοιπη μπεσαμέλ και πασπαλίζουμε με την τριμμένη γραβιέρα.
Καλύπτουμε το σκεύος με αλουμινόχαρτο και το αφήνουμε όλη τη νύχτα στο ψυγείο για να μαλακώσουν τα λαζάνια από την μπεσαμέλ.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς Κελσίου για 30΄-35΄, αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 10΄-15΄ χρησιμοποιώντας αν θέλουμε το γκριλ ή τη λειτουργία του αέρα για να πάρει ωραίο χρώμα το φαγητό.
Σερβίρουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου