… Ρουστίκ μπαμπού. ΄Ήταν η τελευταία λέξη της μόδας στα έπιπλα κήπου όταν ήμουν στην ηλικία σου, τρέχα γύρευε πότε. Η μόδα των φερ-φορζέ έφευγε σέρνοντας τα σιδερένια σκαλιστά πόδια της κι οι αυλές μας περνούσαν στην εποχή των αποικιών, με σαλονάκια και τραπεζάκια μπαμπού να στηρίζουν τους δίσκους με τον ελληνικό και το λουκούμι.
Κι αν είχα βρει τότε αυτή τη συνταγή για ένα κέικ μεσογειακό, ρούστικο όπως το γράφει η συνταγή, θα ταίριαζε γάντι στο υπόλοιπο περιβάλλον …
Κέικ μεσογειακό και χωριάτικο
υλικά:
160 γρ. ζάχαρη άχνη
130 γρ. μαργαρίνη/βούτυρο
1 πρέζα αλάτι
2 βανίλιες
2 αυγά
80 γρ. αλεύρι
50 γρ. κορν φλάουρ
1 κουτ. γλ. μπέικιν πάουντερ
100 γρ. φουντούκι τριμμένο
50 γρ. ξερά σύκα σε κομμάτια
30 γρ. σταφίδες
100 γρ. γάλα
προαιρετικά: λίγο κονιάκ
Χτυπάμε μαζί τη μαργαρίνη με την άχνη και αρωματίζουμε με τη βανίλια.
Ρίχνουμε ένα-ένα τα αυγά και λίγο-λίγο το αλεύρι, κοσκινισμένο μαζί με το κορν φλάουρ, το μπέικιν και το αλάτι.
Αραιώνουμε με το γάλα και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να αναμειχθούν καλά όλα τα υλικά.
Προσθέτουμε το φουντούκι, τα σύκα και τις σταφίδες (και το λικέρ) και ανακατεύουμε με σπάτουλα.
Αδειάζουμε το μείγμα σε φόρμα διαμέτρου 20 εκ. και στρώνουμε την επιφάνεια.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 160 βαθμούς κελσίου, για 1 ώρα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου