Τετάρτη 10 Απριλίου 2024

Γλυκό ψυγείου με μήλο και σοκολάτα ...

 ... Δεν είναι να πιάσεις το κινητό να δεις καμιά είδηση. Αμέσως σε μυρίζονται οι αλγόριθμοι κι αρχίζουν τον καταιγισμό προτάσεων. Ξέρουν και το ευαίσθητο σημείο μας κι αυτό είναι μείον μας - εμένα με βομβαρδίζουν αδιάκοπα με συνταγές, άλλους με μπουφάν και παπούτσια, από μακριά κάνει μπαμ η αχίλλειος κι ας φοράμε ακόμα μποτάκια. 
Κάπως έτσι πετάχτηκε μπροστά μου το βιντεάκι του Δημήτρη Μακρυνιώτη, τον οποίο δε ντρέπομαι να ομολογήσω ότι δε γνώριζα. Ας γνωρίσω την τέχνη του λοιπόν, μήλα και σοκολάτα χρειάζομαι μόνο και το γλυκό δείχνει πιο αφράτο κι από μους ...


Γλυκό ψυγείου με μήλο και σοκολάτα



υλικά:
400 γρ. μήλα σε κυβάκια 
250 γρ. κουβερτούρα



Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε κυβάκια.





Αντί να βράσω τα μήλα, όπως στη συνταγή, τα έβαλα στα μικροκύματα, σε γυάλινο μπωλ σκεπασμένο με μεμβράνη φαγητού που τρύπησα με οδοντογλυφίδα 4-5 φορές. Έλαβα το θάρρος να τα αρωματίσω και με λίγη κανέλλα.

Χρειάστηκαν 4,5 λεπτά στα 800 W, ένα ανακάτεμα και άλλα 3΄.





Πολτοποιούμε τα μήλα στο multi.





Σπάμε σε μικρότερα κομμάτια την κουβερτούρα και τη λυώνουμε με τον τρόπο που προτιμάμε. 





Αναμειγνύουμε τα αλεσμένα μήλα και τη λυωμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε καλά με σπάτουλα. 





Αδειάζουμε σε φόρμα διαμέτρου 20 εκ. με αποσπώμενο πάτο, στην οποία στρώνουμε μεμβράνη φαγητού.





Αφήνουμε το ψυγείο για 2-3 ώρες.

Ξεφορμάρουμε το γλυκό.





Πασπαλίζουμε με λίγο ή περισσότερο κακάο.





Τρατάρουμε.  










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου