Κυριακή 14 Απριλίου 2024

Σούπα με ρεβύθια και κοφτό μακαρονάκι ...

...  Οι Ιταλοί έχουν μια μινεστρόνε για κάθε εποχή και πολύ καλά κάνουν. Άλλα τα ανοιξιάτικα ζαρζαβάτια, άλλα έχει ο καλοκαιρινός μπαξές, άλλα ο χινόπωρος κι άλλα ο χειμώνας - με τρόπο αποδεικνύω ότι ξέρω τις τέσσερις εποχές και υποδεικνύω ότι τις γνώρισα και τις έζησα από κοντά και ηλικίαν έχω. 
Η σημερινή χορταστική σούπα έχει μια ιδέα από χειμωνιάτικη μινεστρόνε, ξεκινάει με το κλασσικό 
soffritto της τριάδας κρεμμύδι, καρότο, σέλερυ αλλά προχωράει λιτά. Συσταζούμενη και χαμηλοβλεπούσα ...


Σούπα με ρεβύθια και κοφτό μακαρονάκι



υλικά:
1 κρεμμύδι 
1 καρότο
1-2 κλωναράκια σέλερυ
1 κονσέρβα (300 γρ.) βρασμένα ρεβύθια
350 ml τομάτα πασάτα

1 λίτρο ζεστό νερό
1 κύβος (εδώ κότας)

200 γρ. κοφτό μακαρονάκι (εδώ κοραλάκι)




Ζεσταίνουμε 3 κουταλιές ελαιόλαδο και ρίχνουμε το κρεμμύδι σε φετάκια ή κυβάκια.

Σωτάρουμε 4΄-5΄ να πάρει χρώμα και να μαλακώσει.





Προσθέτουμε το καρότο σε ροδέλες και το σέλερυ και συνεχίζουμε το σωτάρισμα για 3΄-4΄.





Ρίχνουμε τα ρεβύθια, στραγγισμένα ή και με το νερό τους.

Ρίχνουμε τον κύβο.





Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε τη ντομάτα.

Αλατοπιπερώνουμε ελαφρά, ρίχνουμε το ζεστό νερό και βράζουμε για 10΄.





Ρίχνουμε τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε.

Βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία των ζυμαρικών, ανακατεύοντας πού και πού.





Σερβίρουμε με ωμό ελαιόλαδο και λίγο μπούκοβο.









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου