... Ε, τότε θα επρόκειτο για δύο άλλους, δίκιο είχε ο Γαβριηλίδης στο "Όταν λείπει η γάτα" κι έτσι εξηγούνται όλα.
Δύο άλλοι θα πήγαν κάποτε στην Αθήνα μέσω Λαμίας, σταμάτησαν στο Δομοκό κι έψαχναν στις ρούγες για κατίκι κατευθείαν απ' την πηγή. Διότι εμείς το κατίκι μήτε που το βάζουμε στο στόμα μας, 12 ευρώ το κιλό έχει πάει με γοργά πηδηματάκια - 6,5 είχε την τελευταία φορά που αγόρασα παιδί στα 14 κλέψανε τη χαρά μου.
Σήμερα όμως το βρήκα κοντολήξιμο και στη μισή τιμή κι έτσι πριν ο διαιτητής σφυρίξει τη λήξη του αγώνος θα σκοράρω στην εκπνοή του με ένα ...
Σπαγγέτι με κατίκι και μπέικον
υλικά:
100 γρ. μπέικον
200 γρ. κατίκι
50 γρ. σκληρό τυρί (εδώ ρεγκάτο με χαμηλά λιπαρά)
1 μικρό κρεμμύδι (γκέο βαγκέο)
1 σκελίδα σκόρδο
μαϊντανός ψιλοκομμένος και λίγη ρίγανη
μαυροσούσαμο
200 γρ. σπαγγέτι (εδώ Νο6)
Ζεσταίνουμε 4 κουταλιές ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι ή σωτέζα.
Ρίχνουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και το σωτάρουμε για 4΄-5΄ να γυαλίσει και να χρυσίσει.
Προσθέτουμε το μπέικον σε κομμάτια και το σκόρδο (εδώ ολόκληρο).
Τα σωτάρουμε όλα μαζί να πάρουν χρώμα.
Παράλληλα βράζουμε το σπαγγέτι 1΄-2΄ λιγότερο από το χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία.
Περνάμε τα ζυμαρικά με πηρούνα στη σωτέζα με το μπέικον και ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε το κατίκι και ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε και το σκληρό τυρί και ανακατεύουμε ξανά.
Χρωματίζουμε με μαϊντανό, πιπέρι και μαυροσούσαμο.
Σερβίρουμε αμέσως.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου