Σάββατο 6 Απριλίου 2024

Λινγκουίνι με λίγο σολωμό ...

 ... Εγώ κάθισα υπομονετικά και ξεψάχνισα το κεφάλι και τη ραχοκοκκαλιά του σολωμού καίγοντας τα κρινοδάχτυλά μου στις άκρες έτσι που ζεμάταγαν ακόμη απ' το φούρνο. Εσύ κάθισες ανυπόμονα κι έφαγες περισσότερο από όσο άντεχες. Δε φτάνει που έσκασες μέχρι το βράδυ για να χωνέψεις, δεν περίσσεψε κι αρκετός σολωμός για τη σημερινή μακαρονάδα. Δε βαριέσαι, λίγο φρέσκο κρεμμυδάκι, κρασί και κρέμα κι έτοιμες οι δυο μερίδες ...


Λινγκουίνι με λίγο σολωμό



υλικά:
100 γρ. ψημμένος σολωμός (εδώ ψαχνά που περίσσεψαν)
1-2 φρέσκα κρεμμυδάκια
200 ml κρέμα γάλακτος (εδώ με χαμηλά λιπαρά)
λίγο λευκό κρασί
άνηθος ψιλοκομμένος 

150 γρ. λινγκουίνι




Βράζουμε τα λινγκουίνι σε άφθονο αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία τους.




Παράλληλα ζεσταίνουμε 2 κουταλιές λάδι σε βαθύ τηγάνι ή σωτέζα και ρίχνουμε τα κρεμμυδάκια σε ροδέλες.

Σωτάρουμε 3΄-4΄ να μαραθούν.





Ρίχνουμε το σολωμό, αλατοπιπερώνουμε ελαφρά και σωτάρουμε για 1΄-2΄.





Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος. 





Αφήνουμε να πάρει βράση. Αν θέλουμε, αλατοπιπερώνουμε ελαφρά.





Περνάμε τα λινγκουίνι στη σωτέζα με λίγο από το νερό που κρατάνε και ανακατεύουμε απαλά.





Αφού πάρουν 2-3 βράσεις, ρίχνουμε λίγο, περισσότερο ή καθόλου άνηθο.





Σερβίρουμε αμέσως με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου