Σάββατο 6 Μαΐου 2023

Λουκάνικα με σάλτσα μουστάρδας και μπύρας ...

 ... Δύσκολο να βρεις φρέσκο λουκάνικο ή και όχι, δεν ξέρω. Σε μικρότερες πόλεις όπως η δική μου, όπως τα Γρεβενά, η Ξάνθη, οι Σέρρες, η Κομοτηνή και όπου η περιοχή έχει κτηνοτροφική παράδοση, υπάρχουν κρεοπωλεία που φτιάχνουν τα δικά τους φρέσκα λουκάνικα και που είναι τα πιο κατάλληλα για τη σημερινή συνταγή - τα λουκάνικα όχι τα κρεοπωλεία ...


Λουκάνικα με σάλτσα μουστάρδας και μπύρας



υλικά:
2 λουκάνικα (εδώ φρέσκα από τα Γρεβενά)
2 μεγάλα κρεμμύδια σε φέτες
1 ποτήρι μπύρα
4 κουταλιές μουστάρδα (εδώ 3 κουτ. απαλή και 1 με κόκκους)





Κόβουμε τα λουκάνικα σε μεγάλα κομμάτια.




Ζεσταίνουμε 1 κουταλιά λάδι σε βαθύ τηγάνι ή σωτέζα και τα ροδίζουμε από όλες τις πλευρές.

Τα βγάζουμε σε πιάτο.





Κόβουμε τα κρεμμύδια σε φέτες και τα ρίχνουμε στο ίδιο τηγάνι.

Τα σωτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν χρώμα.





Ρίχνουμε τη μουστάρδα.  





Ξαναβάζουμε τα λουκάνικα στο τηγάνι και περιχύνουμε με τη μπύρα.





Σιγομαγειρεύουμε για 15΄ περίπου ή μέχρι να δέσει η σάλτσα.





Σερβίρουμε αμέσως. 





Εδώ με παπανότσα.











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου