Τετάρτη 10 Μαΐου 2023

Παπανότσα ...

 ... Καθισμένος στη βεράντα του σπιτιού του, ετοιμαζόταν να απολαύσει ένα πιάτο που είχε επιθυμήσει εδώ και καιρό. Δεν ήταν τίποτε το εξαιρετικό, αλλά του άρεσε πολύ. Ένα φτωχικό πιάτο, πατάτες και κρεμμύδια καλοβρασμένα, ύστερα τα έλιωνες με το πιρούνι, έβαζες αρκετό λάδι, δυνατό ξίδι, μαύρο φρεσκοαλεσμένο πιπέρι, για να είναι έντονη  η μυρωδιά και η γεύση του, και αλάτι. Για να φάει, χρησιμοποίησε ένα πιρούνι από κασσίτερο (είχε δύο και τα φύλαγε ζηλότυπα). Μόλις έβαλε την πρώτη μπουκιά στο στόμα του, έκαψε τη γλώσσα και τον ουρανίσκο του, άρχισε να βρίζει και συνέχισε βρίζοντας μέχρι που τελείωσε το φαγητό.

                                      Αντρέα Καμιλλέρι – Εκδρομή στο Τίνταρι


Παπανότσα

 

 

υλικά:
4-5 πατάτες
4-5 κρεμμύδια
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
λάδι, ξύδι




Καθαρίζουμε τις πατάτες και τα κρεμμύδια και τα κόβουμε σε κομμάτια.




Τα βάζουμε να βράσουν μαζί μέχρι να μαλακώσουν.

 

 

 

 

Τα πατάμε με πηρούνι να σπάσουν σε κομμάτια και να λυώσουν.

 

 

 

 

Αρτύζουμε κατά βούλησιν με λάδι, ξύδι, αλάτι και μπόλικο πιπέρι.

 

 

 

Σερβίρουμε.

 

 



Εδώ η παπανότσα συνοδεύει λουκάνικα με μουστάρδα και μπύρα.

 







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου