Τρίτη 16 Μαΐου 2023

Γλυκάκι με σαβαγιάρ και ινδοκάρυδο - Γλυκό με πτι-μπερ και φράουλες ...

... Είχαν περισσέψει λίγα σαβαγιάρ από την τελευταία φορά που είδα το Παρίσι και έφτιαξα σαρλότ, είχε μείνει κι ένα μείγμα για κρέμα ζαχαροπλαστικής απ' όταν έφτιαχνα γλυκά για το η ξενητειά το χαίρεται, πετάχτηκε ξαφνικά στο κινητό μου και μια συνταγή με σαβαγιάρ, κρέμα και ινδοκάρυδο, τι νά κανα κι εγώ, την έφτιαξα ...

 

 Γλυκάκι με σαβαγιάρ και ινδοκάρυδο

 

 

 

υλικά:
σαβαγιάρ
1 συσκευασία έτοιμη κρέμα ζαχαροπλαστικής
γάλα
ινδοκάρυδο




Φτιάχνουμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία της.


 

 

Περνάμε γρήγορα ένα σαβαγιάρ από ένα πιάτο με γάλα.

Απλώνουμε στην επιφάνεια που δεν έχει ζάχαρη μια κουταλιά κρέμα ζαχαροπλαστικής.

Περνάμε ένα ακόμη σαβαγιάρ από το γάλα και καπακώνουμε με αυτό την κρέμα.





Περνάμε το γλυκό από ινδοκάρυδο, γυρνώντας το για να καλυφθεί καλά από όλες τις πλευρές.

 

 

 

 

Αραδιάζουμε τα γλυκά σε πιάτο ή τα βάζουμε σε χαρτάκια για μάφιν.

 

 

 

 

 

Τρατάρουμε.








Έπειδή όμως, όπως έλεγε κι ο Κηλαηδόνης οι θέσεις είναι λίγες κι οι απόφοιτοι πολλοί, περίσσεψε η περισσότερη κρέμα ζαχαροπλαστικής που με ανάγκασε να αυτοσχεδιάσω εκ νέου και να τη βάλω σ' ένα γλυκό με πτι-μπερ και λίγες φράουλες που, δε θα το πιστέψεις, είχαν ξεμείνει στο ψυγείο.

  

Γλυκό με πτι-μπερ και φράουλες



Βουτάμε γρήγορα τα πτι-μπερ σε γάλα και τα αραδιάζουμε σε φόρμα ή γυάλινο σκεύος.

 Απλώνουμε από πάνω την κρέμα ζαχαροπλαστικής.

 Καλύπτουμε με μια δεύτερη στρώση πτι-μπερ, πάντα μουλιασμένα ελαφρά σε γάλα.

 Κόβουμε ροδέλες φράουλας και διακοσμούμε την επιφάνεια του γλυκού.

 Χρωματίζουμε με τρούφα ή τριμμένη κουβερτούρα.

 

 

 

Τρατάρουμε. 











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου