... Μαμά, έχεις καμιά ιδέα για βραδινό; Όλα εδώ πληρώνονται, διότι όταν εγώ έσπαγα το κεφάλι μου κάθε μέρα και ρωτούσα τι να μαγειρέψω, εσύ και ο πατέρας σου ...
Κανονικά θα έπρεπε με αγνή χαιρεκακία να πω "ούφα τώα νεό για να μάθεις ", και μάλιστα μπόλικο νερό για να χορτάσεις αλλά δεν είμαι τέτοιος άνθρωπος, τουλάχιστον όχι σήμερα. Γι' αυτό έχω μια ιδέα για βραδινό, δανεική και καλή ...
Νιόκι με αρακά, μπέικον και τυρένια σάλτσα
υλικά:
6 λωρίδες μπέικον
2 σκελίδες σκόρδο
200 γρ. αρακάς (εδώ μικρός, κατεψυγμένος)
200 ml κρέμα γάλακτος (εδώ με χαμηλά λιπαρά)
75 γρ. τριμμένο τυρί (γκούντα, τσένταρ, εδώ ημίσκληρο με χαμηλά λιπαρά)
500 γρ. νιόκι πατάτας
Κόβουμε το μπέικον σε λωρίδες.
Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνουμε το μπέικον μαζί με δυο καλές πρέζες πιπέρι.
Σωτάρουμε για 3΄-4΄.
Ρίχνουμε το σκόρδο, πολτοποιημένο ή σε φετάκια και το ροδίζουμε ανακατεύοντας.
Ρίχνουμε στη σωτέζα τον αρακά και σωτάρουμε να ξεπαγώσει. Εγώ τον έβαλα πρώτα και 3΄ στο φούρνο μικροκυμάτων.
Παράλληλα βράζουμε τα νιόκι σε άφθονο αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία τους.
Ρίχνουμε λίγο από το νερό των νιόκι στον αρακά.
Μόλις μαλακώσει ο αρακάς, αν θέλουμε τον πατάμε ελαφρά με κουτάλι να σπάσει.
Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος.
Ρίχνουμε και το περισσότερο τυρί και ανακατεύουμε.
Περνάμε με τρυπητή κουτάλα τα νιόκι μέσα στη σάλτσα.
Aλατοπιπερώνουμε ελαφρά και αφήνουμε να πάρουν 2-3 βράσεις, προσθέτοντας αν χρειάζεται λίγο από το νερό τους ώστε να έχουμε μια ρευστή σάλτσα.
Σερβίρουμε αμέσως με το υπόλοιπο τυρί και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Ωχαριστω! ^^
ΑπάντησηΔιαγραφήΜαμολίτο
ΑπάντησηΔιαγραφή