... Δεν τον λες και καλοκαιρινό τον καιρό, μετά βίας τον λες μαγιάτικο, πιο πολύ Μάρτη θυμίζει με τις συνεχείς βροχές και το χλωμό ήλιο να βγάζει δειλά το κεφάλι του πριν τον ξαναμπαγλαρώσουν τα σύννεφα και τέρμα ο προαυλισμός κρατουμένου. Μια σούπα πάντως τρώγεται όλες τις εποχές, ζεστή, χλιαρή ή και κρύα, σήμερα μια κολοκυθόσουπα με κολοκυθάκια, σαν την πορτοκαλάδα από πορτοκάλια του Μπρίλη ...
Κολοκυθόσουπα πράσινη στον παρασκευαστή σούπας
υλικά:
4-5 κολοκυθάκια
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 μεγάλη πατάτα
1-2 φρέσκα κρεμμυδάκια
άνηθος, μαϊντανός
ζωμός κότας ή ζεστό νερό
Πλένουμε τα κολοκυθάκια και τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
Κόβουμε το κρεμμύδι και την πατάτα σε κομμάτια.
Τα βάζουμε όλα μαζί στον παρασκευαστή σούπας.
Ρίχνουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια σε ροδέλες και τα μυρωδικά.
Αλατοπιπερώνουμε ή ρίχνουμε έναν κύβο κότας (εδώ σπιτικός ζωμός λαχανικών).
Συμπληρώνουμε ζεστό νερό μέχρι το σημείο minimum του παρασκευαστή ή παραπάνω, αν θέλουμε πιο αραιή τη σούπα.
Επιλέγουμε την αντίστοιχη λειτουργία για σούπα βελουτέ ή με μικρά κομμάτια.
Δοκιμάζουμε το αλατοπίπερο και, αν θέλουμε, εμπλουτίζουμε τη σούπα με λίγο γάλα ή κρέμα γάλακτος (εδώ σκέτη).
Σερβίρουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου