... Το fast food έχει επικρατήσει να λέγεται και βρώμικο, σχεδόν χαϊδευτικά και μη προς κακοφανισμό του. Και το σημερινό δικό μου fast food τέτοιο είναι. Όπως βλέπεις, ξέρω κι εγώ να παίζω βρώμηκα ...
Κρέμα βρώμης με γραβιέρα και τηγανητό αυγό
υλικά:
2/3 κούπας βρώμη (νιφάδες)
2 κούπες νερό
1 σκελίδα σκόρδο
1/3 κούπας ψιλοτριμμένη γραβιέρα
2 αυγά
προαιρετικά: κόκκινα γεμιστά πιπεράκια
ή πάστα καυτερής πιπεριάς
ρόκα ή αντράκλα
Βάζουμε σε κατσαρολάκι το νερό να βράσει και ρίχνουμε τη βρώμη, το σκόρδο πολτοποιημένο και μισό κουτ. τσ. αλάτι.
Ανακατεύουμε, καπακώνουμε και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει η βρώμη, από 4΄ έως 7΄.
Προσθέτουμε το τυρί, ανακατεύουμε να λυώσει, αποσύρουμε από τη φωτιά και καπακώνουμε τη βρώμη να διατηρηθεί ζεστή.
Τηγανίζουμε τα αυγά σύμφωνα με τις προτιμήσεις μας.
Αλατοπιπερώνουμε.
Προσθέτουμε λίγο νερό στη βρώμη αν τη θέλουμε πιο κρεμώδη και ανακατεύουμε.
Τη μοιράζουμε σε δύο πιάτα και από πάνω βάζουμε από ένα αυγό.
Πασπαλίζουμε με γραβιέρα και ραντίζουμε με ελάχιστο ελαιόλαδο.
Γαρνίρουμε προαιρετικά με τα πιπεράκια και τη ρόκα.
Σερβίρουμε.
Πριν πεινάσω μαγειρεύω και πριν τα αναπόφευκτα αυριανά κοψίδια της Τσικνοπέμπτης προετοιμάζω το στομάχι με την κρέμα βρώμης. Για να αντέξει τα χοιρινά μπριζολάκια, τα γεμιστά λουκάνικα, τον καβουρμά στο πήλινο και τα λουκάνικα στη λαδόκολλα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου