... Μαγειρεύουμε για τέσσερις, τρεις, δύο, έναν.
Φύγαμε ...
Ζυμαρικά με σάλτσα λουκάνικου
υλικά:
1 μεγάλο χωριάτικο λουκάνικο (250 γρ.)
1 μικρό καρότο
1 μικρό κρεμμύδι (άσπρο)
2 σκελίδες σκόρδο
1 κονσέρβα ντομάτα κονκασέ
200 γρ. φρέσκα ζυμαρικά (κατά προτίμηση ταλιατέλες)
1 μπάλα μοτσαρέλα (εδώ με χαμηλά λιπαρά)
1 κουτ. τσ. μαραθόσπορος τριμμένος
ρίγανη, θυμάρι
Βγάζουμε χαράζοντας και τραβώντας την εξωτερική μεμβράνη από το λουκάνικο.
Κόβουμε το εσωτερικό κρέας σε μικρότερα κομμάτια και ξανά ώστε να μοιάζει με κιμά.
Ψιλοκόβουμε το καρότο και το κρεμμύδι.
Κόβουμε το σκόρδο σε φετάκια ή το περνάμε από την πρέσα σκόρδου.
Ζεσταίνουμε 2 κουταλιές λάδι και ρίχνουμε το λουκάνικο, το κρεμμύδι και το καρότο.
Αρωματίζουμε με τη ρίγανη και το θυμάρι και σωτάρουμε ανακατεύοντας για 10΄, να πάρουν χρώμα.
Προσθέτουμε το σκόρδο και το μαραθόσπορο και ανακατεύουμε για 2΄-3΄.
Προσθέτουμε τη ντομάτα και βράζουμε για 5΄.
Ρίχνουμε 200 ml ζεστό νερό ή ζωμό, μαυροπίπερο και λίγο αλάτι, καπακώνουμε και σιγομαγειρεύουμε για 15΄.
Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία τους.
Περνάμε τα ζυμαρικά στο σκεύος με τη σάλτσα και ανακατεύουμε να καλυφθούν καλά.
Σπάμε με το χέρι τη μοτσαρέλα σε κομμάτια.
Αδειάζουμε τα ζυμαρικά και τη σάλτσα σε πυρίμαχο σκεύος και σκορπίζουμε από πάνω τη μοτσαρέλα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στο γκριλ, για 5΄-7΄, ίσα να λυώσει το τυρί και να πάρουν χρώμα οι άκρες των ζυμαρικών.
Σερβίρουμε αμέσως.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου