Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2019

Καβουρμάς για μεζέ …

… Με τούτα και μ’ εκείνα έφτασαν οι Απόκριες κι ούτε το πήραμε χαμπάρι. Τσικνοπέμπτη μεθαύριο, Κρεατινή όλη η εβδομάδα και καπνός αναθρώσκων δε βγήκε απ’ την κουζίνα μας.
Κι ούτε θα πολυβγεί μια και το τηγάνι το έχουμε σχεδόν καταργήσει, το βλαστάρι μας τιμά τα απανταχού τσιπουράδικα και μεζεδοπωλεία κι εμείς οι δυο πιο δυνατοί, χοληστερινούχοι οι μισοί και χορτοφάγοι οι υπόλοιποι, δεν είμαστε για πολλά-πολλά.
Ένα μεζεδάκι όμως θα το φτιάξω.
Να βάλουμε ένα τσίπουρο το βράδυ στο σαλόνι, να πούμε μια ευχή μπας και πιάσει, να τσουγκρίσουμε και μια φορά τα ποτήρια αντί για τα κεφάλια μας …



Καβουρμάς για μεζέ





υλικά:
1 συσκευασία καβουρμάς (περίπου 250 γρ.)
1 πράσινη πιπεριά κέρατο
1 κόκκινη πιπεριά κέρατο
1 μεγάλη ντομάτα
ρίγανη, κύμινο
φέτα (εδώ με χαμηλά λιπαρά)




Λαδώνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος και ανοίγουμε τον καβουρμά με πηρούνι.






Κόβουμε τις πιπεριές σε ροδέλες και τις σκορπίζουμε πάνω από τον καβουρμά. 

Κόβουμε 3-4 ροδέλες από τη ντομάτα και την υπόλοιπη σε κυβάκια.

Ρίχνουμε και τα κυβάκια ντομάτας, νοστιμίζουμε με λίγο αλατοπίπερο και αρωματίζουμε με ρίγανη και κύμινο. 

Εγώ πρόσθεσα λίγο τριμμένο κολοκυθάκι γιατί μου περίσσευε και λίγο γλυκό μπούκοβο γιατί έτσι.









Σπάμε με το χέρι τη φέτα σε κομμάτια, καλύπτουμε με τις ροδέλες της ντομάτας, ρίχνουμε λίγη ρίγανη ακόμη και ραντίζουμε με ελαιόλαδο.








Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς κελσίου, για 20΄ περίπου. 

Αν θέλουμε ρίχνουμε μια χούφτα ημίσκληρο ή σκληρό τυρί και αφήνουμε το φαγητό για άλλα 5΄ στο φούρνο για να λυώσει το τυρί.

Σερβίρουμε αμέσως.


















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου