Τετάρτη 26 Ιουνίου 2019

Πίτα με σαλάμι, τυρί και ντομάτα …




- Παναγιώώώτη …
-Ορίστε, τι θέλετε;
-΄Έναν καφέ χωρίς καφέ.
-Τι είπατε; Δεν το αντελήφθην.
-΄Έναν καφέ χωρίς καφέ, βρε βλάκα.

Σαν τον Ξενίδη με τον Κωνσταντάρα την πάτησα κι εγώ όταν τα άλλα δύο μέλη της οικογένειας μου ζήτησαν παστουρμαδόπιτα χωρίς παστουρμά.
Και σαν τη Στυλιανοπούλου. Δεν σας αντελήβην καλώς, μπορείτε να επαναλήψετε περικαλώ;
Και το επαναλήψανε. Θέλανε παστουρμαδόπιτα χωρίς παστουρμά, λόγω θέρους και κοινωνικών υποχρεώσεων. Δεν αντιλέγω ότι ο παστουρμάς την έχει μια μυρωδιά γι’ αυτό και κυκλοφορεί πλέον –άκουσον άκουσον και φρίξον Λωξάντρα μου- άοσμος παστουρμάς, αλλά εκείνο έτσι είναι. Πάνε μαζί, σετάκι. ΄Όχι τα καλά του Γιάννη θέμε και το Γιάννη δεν τον θέμε.
Μπροστά στην επιμονή τους όμως υποχώρησα. Και αντικατέστησα τον παστουρμά με σαλάμι αέρος. Σκορδάτο, για να πάρω τη μικρή μου εκδίκηση …


Πίτα με σαλάμι, τυρί και ντομάτα






υλικά:
14 φέτες σαλάμι αέρος
τριμμένο κασέρι ή ημίσκληρο τυρί με χαμηλά λιπαρά
1-2 ντομάτες

1 συσκευασία πολλαπλά φύλλα
ή φύλλα κρούστας λαδωμένα ανάμεσα




Αν χρησιμοποιήσουμε πολλαπλά φύλλα πασπαλίζουμε το κάτω κομμάτι με μπόλικο τυρί. 

Με το φύλλο κρούστας, ακολουθούμε τη διαδικασία της παστουρμαδόπιτας.







Στρώνουμε ομοιόμορφα το σαλάμι πάνω στο τυρί και ρίχνουμε από πάνω τη ντομάτα σε κυβάκια ή σε ροδέλες








Πασπαλίζουμε ξανά με μπόλικο τυρί και καλύπτουμε με το δεύτερο πολλαπλό φύλλο.








Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180-190 βαθμούς κελσίου για 35΄-40΄. 

Αν χρειάζεται, χρησιμοποιούμε και τη λειτουργία του αέρα τα τελευταία λεπτά για να πάρει περισσότερο χρώμα η πίτα.







Σερβίρουμε.













Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου