Τετάρτη 19 Ιουνίου 2019

Ζαχαροπλαστείο ΤΣΑΛΑ στη Σμίνθη …

… Σάλα, σάλα μες στη σάλα τα μιλήσαμε,
τα γλυκά μόνο απ’ τον ΤΣΑΛΑ συμφωνήσαμε.
Βέβαια για να πάρουμε τα εξαιρετικά σιροπιαστά του θα πρέπει να πάμε στη Σμίνθη, ένα απ’ τα κεφαλοχώρια της περιοχής των Πομάκων, μια και το κατάστημα στην Ξάνθη έχει κλείσει πια.
Σιγά το δύσκολο. Η Χριστίνα Ωνάση έφερνε coca-cola απ’ την Αμερική με ιδιωτικό αεροπλάνο κι εμείς πώς θα κάνουμε 476 χιλιόμετρα με αυτοκίνητο; Αστείον ποσόν.
Ιδού εμείς λοιπόν, στη Σμίνθη.
Να κοιτάμε όσο πιο διακριτικά γίνεται τις ηλικιωμένες γυναίκες με τις χαρακτηριστικές κόκκινες ποδιές στις παραδοσιακές φορεσιές τους, να χαζεύουμε τον κεντρικό δρόμο και τα ντόπια μαγαζιά …
 
 
 
 
 
 

 
 
… για να φτάσουμε ενθουσιασμένοι και με έντονη σιελόρροια στο ζαχαροπλαστείο ΤΣΑΛΑ.
 
 
 
 
Μπακλαβαδάκια με φυστίκι Αιγίνης αλλά και με καρύδι, τετράγωνα, τριγωνικά, γεμιστά με κρέμα γαλακτομπούρεκου, αυθεντικό κιουνεφέ, σεκέρ παρέ, κανταΐφια στρωτά κι όχι τυλιχτά, τουλουμπάκια. Αλλά και κρέμες, καζάν ντιπί, κεσκιούλ και μουχαλεμπί. Και κουραμπιέδες και λουκούμια κλασσικά και σουτζούκ λουκούμ και καριόκες ωραιότατες.
Ο παράδεισος του γλυκατζή κι η κόλαση εκείνου που έχει δυσανεξία στη γλουτένη.
΄Άπονη ζωή 
δε θέλαμε παλάτια κι αστέρια, 
να μας χάριζες.
΄Ένα μπακλαβά
για μας τα νηστικά περιστέρια
ας χαλάλιζες.
 
 

  
 
  
  
 
 
  
 
 
 

Η εκπομπή δεν περιέχω τοποθέτηση προϊόντος. Στη λογική που θέλει το καλό να λέγεται, καταγράφω ενίοτε όσα θεωρώ ότι αξίζει να καταγραφούν. Αφού τα έχω δοκιμάσει πρώτα. Και τα έχω αγοράσει, εννοείται.





 
 
 
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου