… Φεύγει κι αφήνει πίσω της μπανάνες. Πολλές μπανάνες. Τσαμπιά μπανάνες. Τι τις θες καλή μου γυναίκα τόσες μπανάνες; Και τι να τις κάνω τώρα εγώ;
Το ζωολογικό πάρκο πέφτει κομμάτι μακριά. Και κρίμα, γιατί θα με ανακήρυσσαν οι μαϊμούδες μέγα ευεργέτη και επίτιμη μαϊμού.
Κοντά πέφτει η κουζίνα μου. Άντε να φτιάξω ένα κέικ για μας, άντε κι άλλο ένα να το χαρίσω.
Τις υπόλοιπες θα τις ταΐσω με το ζόρι στους κοντινούς και με την τελευταία και τυχερή θα φτιάξω …
Μπισκότα με φουντούκι και μπανάνα
υλικά:
125 γρ. κόκκινη φαρίνα (που φουσκώνει)
100 γρ. φουντούκια
100 γρ. ζάχαρη άχνη
70 γρ. μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
1 αυγό
1 μεγάλη μπανάνα
1 βανίλια
1/2 κουτ. γλ. μπέικιν πάουντερ
Βάζουμε τα φουντούκια σε πιάτο και τα περνάμε από το φούρνο μικροκυμάτων να καβουρντιστούν ελαφρά και να μοσχομυρίσουν.
Τα αλέθουμε στο multi μέχρι να γίνουν σχεδόν αλεύρι.
Δουλεύουμε με τον αυγοδάρτη τη μαργαρίνη με την άχνη.
Λυώνουμε τη μπανάνα με το πιρούνι και την προσθέτουμε στο μείγμα.
Ρίχνουμε το αυγό, τα αλεσμένα φουντούκια, τη φαρίνα, το μπέικιν και τη βανίλια και ανακατεύουμε πολύ καλά με τον αυγοδάρτη.
Βάζουμε μικρές κουταλιές ζύμη σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί, αφήνοντας απόσταση μεταξύ τους γιατί τα μπισκότα απλώνουν με το ψήσιμο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170 βαθμούς Κελσίου, για 15΄ περίπου.
Αφήνουμε τα μπισκότα να κρυώσουν πάνω σε σχάρα.
Τρατάρουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου