… Ήταν πέντε θα γίνουν έξι, ίσως και επτά. Οι συνταγές μου για κέικ μπανάνα όλο και πληθαίνουνε. Περισσότερες κι απ’ τα παιδιά του Πειραιά. Λίγο-πολύ στα ίδια μονοπάτια περπατάνε - οι συνταγές όχι τα παιδιά του Πειραιά, με μικρές παραλλαγές που δίνουν όμως μια άλλη νότα στη σύνθεση.
Όπως το ελαιόλαδο …
Κέικ μπανάνα με ελαιόλαδο
υλικά:
2-3 παραγινωμένες μπανάνες
200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
150 γρ. ζάχαρη
2 αυγά
1/2 κουτ. γλ. μπέικιν πάουντερ
1/2 κουτ. γλ. μαγειρική σόδα
1 πρέζα αλάτι
1 βανίλια
60 ml ελαιόλαδο (απλό, όχι εξαιρετικό παρθένο)
Στρώνουμε με αντικολλητικό χαρτί ή λαδώνουμε μια μικρή στρογγυλή (είκοσι εκ.) ή μια μακρόστενη φόρμα του κέικ.
Αναμειγνύουμε σε μπωλ όλα τα στερεά υλικά (αλεύρι, ζάχαρη, αλάτι, σόδα, μπέικιν πάουντερ, βανίλια).
Χτυπάμε με τον αυγοδάρτη τα αυγά με το λάδι και προσθέτουμε τις μπανάνες, αφού πρώτα τις πατήσουμε με πηρούνι για να γίνουν πολτός.
Ρίχνουμε το μείγμα των υγρών στα στερεά υλικά και ανακατεύουμε με σπάτουλα.
Αδειάζουμε τη ζύμη στη φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς Κελσίου, για 40΄ περίπου.
Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει λίγο, το ξεφορμάρουμε και το αφήνουμε να κρυώσει πάνω σε σχάρα.
Σερβίρουμε, αχνίζοντας αν θέλουμε με λίγη ζάχαρη.
.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου