Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2018

Φαρφάλες με σολωμό και μπιζέλια …

… Αφού δεν μπορώ εύκολα να βγω στη φύση, τον ήλιο, τα ζουζούνια και τα χρώματα, θα δημιουργήσω μια δική μου. Για πεταλούδες θα βάλω φαρφάλες, για χρώματα το ζωηρό πράσινο  του αρακά, πορτοκαλί απ’ το καρότο και γλυκό σωμόν κατευθείαν απ’ την πηγή …



Φαρφάλες με σολωμό και μπιζέλια

 

 IMG_8994

 

υλικά:
300 γρ. φαρφάλες (εδώ ολικής)
300 γρ. σολωμός φιλέτο
(από κονσέρβα ή καπνιστός)
250 γρ. αρακάς
ξύσμα και χυμός από 1 λεμόνι
2 κουταλιές βούτυρο
άνηθος ψιλοκομμένος




Βράζουμε τις φαρφάλες σε άφθονο αλατισ
μένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες στη συκευασία τους. 


Κρατάμε 1 κούπα από το νερό στο οποίο έβρασαν και τις στραγγίζουμε.

Αν έχουμε φρέσκο σολωμό, τον αλατοπιπερώνουμε, τον βάζουμε σε σωτέζα με 1/4 κούπας από το νερό που κρατήσαμε, το χυμό λεμονιού και το ξύσμα. 

Τον μαγειρεύουμε καπακωμένο για 10΄.

Ρίχνουμε τον αρακά (αν είναι κατεψυγμένος, τον ξεπαγώνουμε πρώτα) και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν μαζί για άλλα 5΄.

Αν χρησιμοποιήσουμε σολωμό και αρακά από κονσέρβα, ο οποίος συνήθως συνοδεύεται και από τρυφερά καροτάκια, απλώς τα στραγγίζουμε.

Ρίχνουμε τις φαρφάλες ξανά στην κατσαρόλα που έβρασαν και προσθέτουμε αρακά και σολωμό.

 Νοστιμίζουμε με το βούτυρο και τον άνηθο και ανακατεύουμε για να λυώσει το βούτυρο.

 Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύομε ξανά με προσοχή.

Ρίχνουμε λίγο από το νερό που κρατήσαμε αραιώνοντας ελαφρά τη σάλτσα του φαγητού.



IMG_20180624_133148IMG_20180624_133156IMG_20180624_133209




Σερβίρουμε αμέσως με λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.




IMG_8991IMG_8995IMG_8992IMG_8996IMG_8993










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου