Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2018

Χοιρινές μπριζόλες με πατάτες στο φούρνο …

Ήρθες και μού ’φερες … Το καλοκαίρι μου περίμενα η μικρή τρελλή ξανθούλα γαλουχημένη με το Νέο Κύμα, άντε τον Αύγουστο που μου χρωστάς και τον ξέχασες.
Εσύ όμως ήρθες και μού ’φερες ένα τσουβάλι πατάτες απ’ το χωριό σου. Το ξέρω ότι ο τόπος σας είναι διάσημος για τις πατάτες του, όμως ο δικός μας είναι κλειστός και τόσες πατάτες δε χωράνε. Κι εκτός αυτού, δε μ’ αρέσουν καθόλου οι πατάτες και το φυλάω του κόντε Καποδίστρια που μας τις κουβάλησε - νά ’ναι καλά ο άνθρωπος που χόρτασε ο κόσμος σε δύσκολες εποχές.
Και τώρα δύσκολες είναι οι εποχές γι’ αυτό ετοιμαστείτε να ποζάρετε στο Βικέντιο του μέλλοντος.
Έχετε να φάτε πολλές πατάτες μέχρι να τελειώσουν …



Χοιρινές μπριζόλες με πατάτες στο φούρνο



IMG_20181111_140944


υλικά:
4 μέτριες χοιρινές μπριζόλες
7-8 πατάτες
αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
1 κύβος κότας
1 κουταλιά μουστάρδα

προαιρετικά: λίγο βούτυρο (εδώ με σκόρδο)
χυμός από μισό λεμόνι







Αλατοπιπερώνουμε καλά τις μπριζόλες. 

Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις πλένουμε καλά και τις κόβουμε κυδωνάτες. 

Τις βάζουμε σε ταψί που έχουμε ραντίσει με λίγο λάδι, αλατοπιπερώνουμε, αρωματίζουμε με ρίγανη και ανακατεύουμε καλά.



IMG_20181111_083248IMG_20181111_083257IMG_20181111_083820IMG_20181111_083824IMG_20181111_083830IMG_20181111_084131IMG_20181111_084138




Βάζουμε και τις μπριζόλες στο ταψί.




IMG_20181111_084340IMG_20181111_084345




Διαλύουμε τον κύβο και τη μουστάρδα σε 2 κούπες ζεστό νερό, προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και περιχύνουμε το περιεχόμενο του ταψιού. 

Ανακατεύουμε προσεκτικά και πασπαλίζουμε με λίγη ρίγανη ακόμη.




IMG_20181111_084759IMG_20181111_084802IMG_20181111_084931IMG_20181111_084937IMG_20181111_084942IMG_20181111_084947




Αν θέλουμε βάζουμε πάνω σε κάθε μπριζόλα ένα κομματάκι βούτυρο, κατά προτίμηση με σκόρδο ή μυρωδικά.




IMG_20181111_115828IMG_20181111_115834



Σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς κελσίου, για περίπου 1 ώρα. 

Γυρνάμε τις μπριζόλες και συνεχίζουμε το ψήσιμο, χωρίς το αλουμινόχαρτο, για άλλα 30΄-40΄ προσθέτοντας αν χρειαστεί λίγο νερό ακόμη. 

Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τη λειτουργία του αέρα για να πάρουν χρώμα και να ξεροψηθούν οι μπριζόλες.



IMG_20181111_085059IMG_20181111_133501IMG_20181111_133503IMG_20181111_140554IMG_20181111_140618




Σερβίρουμε.




IMG_20181111_140940IMG_20181111_140954
IMG_20181111_141004IMG_20181111_140929







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου