Πέμπτη 19 Ιουλίου 2018

Κρύα ‘σούπα’ με αγγούρι και αβοκάντο …

Έξω κάνει ζέστη και μέσα κάνει περισσότερη. Ποιος έχει όρεξη για φαΐ όταν σκάει ο τζίτζικας. Κι όμως ξέρω δύο τύπους που αντιστέκονται ακόμη και θα αντιστέκονται για πάντα στην προοπτική να μη φάνε επειδή σκάνε.
Αυτοί οι δύο χαλκέντεροι ομοτράπεζοί μου, που θα έτρωγαν ευχαρίστως φασολάδα στους 38 βαθμούς κελσίου, θα φάνε σήμερα κάτι ελαφρύτερο, δροσερότερο και πιο εκλεκτόν …



Κρύα ‘σούπα’ με αγγούρι και αβοκάντο



SAM_8276



υλικά:
2 ώριμα αβοκάντο
1 αγγουράκι
100 ml κρέμα γάλακτος
100 ml ζωμός λαχανικών
μισή σκελίδα σκόρδο
λίγος δυόσμος ή μέντα
μισό λεμόνι







Καθαρίζουμε ή πλένουμε το αγγουράκι και το κόβουμε σε κύβους. 

Το βάζουμε στην κουζινομηχανή ή στο μπλέντερ.



SAM_8245SAM_8247



Καθαρίζουμε το αβοκάντο, το κόβουμε σε μικρά κομμάτια και το ραντίζουμε αμέσως με το χυμό λεμονιού για να μη μαυρίσει.



SAM_8249SAM_8250



Το ρίχνουμε στο μπλέντερ προσθέτουμε το σκόρδο, την κρέμα γάλακτος, το ζωμό και μια πρέζα αλάτι.



SAM_8252SAM_8256SAM_8260



Πολτοποιούμε σταδιακά μέχρι να έχουμε μια ομογενοποιημένη κρέμα. 

Αν μας φαίνεται πολύ πηχτή, την αραιώνουμε με λίγο ζωμό λαχανικών ακόμη.



SAM_8261SAM_8262



Μοιράζουμε την κρέμα σε ποτηράκια και την αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα.



SAM_8264SAM_8265SAM_8269SAM_8270




Σερβίρουμε με τα φυλλαράκια δυόσμου.




IMG_3765IMG_3768SAM_8277SAM_8279IMG_3766SAM_8280SAM_8283SAM_8285SAM_8278










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου