… Πόσο μ’ αρέσουν οι καραμελίτσες. Ιδίως όταν είναι κρεπουλίτσες. Γιατί κρέπες δεν είναι μόνο οι κλασσικές σπιτικές με μπεσαμέλ και τυρί-ζαμπόν-μανιτάρια, άντε και λίγο κοτόπουλο που περίσσεψε. Ούτε εκείνες οι ξέχειλες που παραγγέλνουμε έξω και πασχίζουμε να βάλουμε μέσα ό,τι έχει η κρεπερί, εκτός από το ταμείο και τα σκαμπώ. Για νη μην πω για το θανατηφόρο συνδυασμό πραλίνα, μπισκότο και guest star μια ξεχασμένη μπανάνα.
Υπάρχει και η εκδοχή της απλότητος, ακόμη και της λιτότητος. Δυο υλικά φτάνουν, αλλά τι υλικά. Ιταλιάνικα tutti e due, τυρί και αλλαντικό. Ένα κρεμώδες μασκαρπόνε και μια καλή μορταδέλα.
Pronto …
Ρολάκια κρέπας με μασκαρπόνε και μορταδέλα
υλικά:
5 κρέπες
250 γρ. μασκαρπόνε
8-10 φέτες μορταδέλα
3 τρυφερά φύλλα από φρέσκο κρεμμυδάκι
πιπέρι
ανάμεικτη πράσινη σαλάτα
Κόβουμε πολύ ψιλά τα φύλλα του φρέσκου κρεμμυδιού. Διαλέγουμε τα εσωτερικά φύλλα που είναι πράσινα, λεπτά και τρυφερά. Δουλεύουμε με πηρούνι το μασκαρπόνε να μαλακώσει και ρίχνουμε το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι και λίγο πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά.
Αλείφουμε γενναιόδωρα τις κρέπες με το μείγμα του τυριού.
Βάζουμε πάνω από το τυρί τις φέτες της μορταδέλας (1,5 ή 2 φέτες σε κάθε κρέπα) και τυλίγουμε κάθε κρέπα ρολό.
Τυλίγουμε κάθε κρέπα με μεμβράνη φαγητού και κλείνουμε σφιχτά τις άκρες, σαν καραμέλα. Βάζουμε τις κρέπες στο ψυγείο για 30΄.
Αφαιρούμε τη μεμβράνη φαγητού και κόβουμε τις κρέπες σε χοντρές ροδέλες.
Στρώνουμε τα φύλλα της σαλάτας σε πιατέλα ή ξύλο σερβιρίσματος και αραδιάζουμε τα ρολάκια.
Σερβίρουμε.
Τα ρολάκια αυτά είναι ιδανικά για γιορτινό μπουφέ επειδή γίνονται εύκολα και γρήγορα, ετοιμάζονται πολύ νωρίτερα και διατηρούνται στο ψυγείο μέχρι τη στιγμή του σερβιρίσματος.
Και είναι και όμορφα τα άτιμα.
.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου