… Οι ρίγες παχαίνουν. Οι οριζόντιες, όχι οι κάθετες.
Και τα ριγκατόνι παχαίνουν. Των άλλων, όχι τα δικά μου.
Γιατί αν τα κάνεις και με τα 4 τυριά, αν τα βάλεις στο φούρνο με μπέικον, τυριά και κρέμα γάλακτος, σίγουρα θα γλείφεις τα δάχτυλά σου αλλά σε 2-3 μήνες μπορεί να τραβάς και τα μαλλιά σου.
Μπορείς όμως να τα φτιάξεις με κολοκυθάκια. Με λίγο άπαχο τυρί και μ’ έναν ξηρό καρπό που θα τονώσει την ουδέτερη γεύση τους, έχεις ένα πιάτο χορταστικό αλλά όχι βαρύ και νόστιμο χωρίς να σου ξυπνάει τη λαιμαργία.
Άσε που τρώγεται και ζεστό και κρύο …
Ριγκατόνι με κολοκυθάκια, άπαχο τυρί και κάσιους
υλικά:
350 γρ. κολοκυθάκια
250 γρ. ριγκατόνι
150-200 γρ. τυρί cottage ή άλλο άπαχο τυρί
1 μπάλα μοτσαρέλα
μια χούφτα κάσιους
φλοίδες γραβιέρας ή παρμεζάνας
μαϊντανός
Πλένουμε τα κολοκυθάκια και τα κόβουμε σε κύβους.
Στρώνουμε ένα ταψί με λαδόκολλα και απλώνουμε τα κολοκυθάκια.
Αλατοπιπερώνουμε, αρωματίζουμε με ρίγανη και ραντίζουμε με ελαιόλαδο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς κελσίου και στη λειτουργία του αέρα για 10΄-12΄, ανακατεύοντάς τα μια φορά για να πάρουν χρώμα απ’ όλες τις πλευρές.
Αν προτιμάμε το τηγάνι, τα τηγανίζουμε σε λίγο ελαιόλαδο μέχρι να πάρουν χρώμα και τα βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
Βράζουμε τα ριγκατόνι σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία τους και τα στραγγίζουμε.
Τα βάζουμε σε πιατέλα, τα ραντίζουμε με λάδι και τα αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρά.
Στραγγίζουμε τη μοτσαρέλα και την αφήνουμε σε σουρωτήρι με απορροφητικό χαρτί να στραγγίξει.
Περνάμε τα κάσιους από το φούρνο μικροκυμάτων, να καβουρντιστούν και να μοσχομυρίσουν.
Αν τηγανίσουμε τα κολοκυθάκια, μπορούμε να καβουρντίσουμε τα κάσιους στο ίδιο τηγάνι.
Ρίχνουμε στα ριγκατόνι τη μοτσαρέλα, το κότατζ, τα κολοκυθάκια και τα κάσιους και ανακατεύουμε απαλά.
Σερβίρουμε με τις φλοίδες παρμεζάνας και, προαιρετικά, με λίγα φυλλαράκια μαϊντανό.
.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου