Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2016

Γλυκό με κρέμα και καραμελωμένα σταφύλια …

… Γύρισε κάμπους και βουνά και διέσχισε τη μισή Ελλάδα ταξιδεύοντας με το ΚΤΕΛ. Και δεν είδε και τίποτε απ’ τη διαδρομή το δόλιο, καθώς ήταν κλεισμένο σε ταπεράκι.
Ένα τσαμπί σταφύλι λαχταριστό, με τραγανές ρώγες, που προορίζονταν για κολατσιό της κόρης μου στο ταξίδι. Και που ήρθε, ως ήτο αναμενόμενον, ολόκληρο και άθικτο στο σπίτι.
Δεν είναι κρίμα ένα τόσο ξεχωριστό και πολυταξιδεμένο πρωτευουσιάνικο σταφύλι, να φαγωθεί έτσι απλά και να περάσει στη λησμονιά; Κάτι περισσότερο του αξίζει, μια μεγαλειωδέστερη έξοδος …

 


Γλυκό με κρέμα και καραμελωμένα σταφύλια

 

SAM_3636


υλικά:
1 μπωλ ρώγες από σταφύλι (κόκκινο ή κέρινο)
1 φακελάκι άνθος αραβοσίτου στιγμής με γεύση βανίλια
1 κουταλιά βούτυρο
2-3 κουταλιές ζάχαρη
τριμμένο μπισκότο

 

 

 

Κόβουμε κάθε ρώγα στη μέση. 

Λυώνουμε σε μέτρια φωτιά το βούτυρο και προσθέτουμε τη ζάχαρη μαζί με λίγο λικέρ ή κονιάκ. 

Ρίχνουμε τις ρώγες του σταφυλιού και τις αφήνουμε να μαλακώσουν και να καραμελώσουν ελαφρά κουνώντας το τηγάνι 1-2 φορές.

 Φτιάχνουμε την κρέμα σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία.

  

SAM_3614 SAM_3616

  

Κρατάμε λίγα σταφύλια για τη διακόσμηση και μοιράζουμε τα υπόλοιπα σε ποτήρια. 

Μοιράζουμε και την κρέμα και πασπαλίζουμε με το τριμμένο μπισκότο.

  

SAM_3618 SAM_3623 SAM_3628 SAM_3634

  

Γαρνίρουμε με τα υπόλοιπα σταφύλια και αφήνουμε το γλυκό στο ψυγείο μέχρι να το σερβίρουμε.

  

SAM_3638 SAM_3639 SAM_3637 SAM_3640 SAM_3641

 

 

 

.

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου