Κυριακή 10 Μαΐου 2015

Τάρτα με ντομάτες, πέστο και μοτσαρέλα …

… Μάνα κράζει το παιδάκι, μάνα ο νιος και μάνα ο γέρος. Συνήθως όλοι μαζί, ταυτόχρονα και στεντορεία τη φωνή. Αν θες μην απαντάς.
Μα απάντα μια, απάντα δυο, απάντα τρεις και πέντε, έρχεται κάποτε η στιγμή που δε θες ν’ απαντήσεις. Ή δεν μπορείς να απαντήσεις.
Καλά κράζουν όλοι αυτοί, αν όμως λαλήσει η μάνα κι αρχίζει να κράζει κουκουρίκου σαν τον Κωνσταντίνου στο Ξύπνα Βασίλη, τι θα κάνουν οι προλαλήσαντες με τη λαλήσασα;
Προσέχουμε για να έχουμε και κάνουμε και τίποτα για τη δόλια μάνα κουράγιο. Εκτός από παχιά λόγια, φτιάχνουμε και κανένα παχύ φαγητάκι να την ξεκουράσουμε.
Από αύριο, γιατί σήμερα θα φτιάξω στη μοναχοθυγατέρα μου κάτι που συγκεντρώνει όλες τις μεγάλες της αγάπες …


Τάρτα με ντομάτες, μοτσαρέλα, πέστο και κουκουνάρι


ΕΤΟΙΜΗ ΚΟΝΤΙΝΟ
 


υλικά:
2 μπάλες μοτσαρέλα με χαμηλά λιπαρά
2 μεγάλες ντομάτες (όχι πολύ μαλακές)
2 κουταλιές έτοιμη σάλτσα πέστο
ρίγανη
κουκουνάρι
σουσάμι

1 φύλλο ζύμη για τάρτα





Κόβουμε τη μοτσαρέλα σε ροδέλες, την αλατοπιπερώνουμε και τη ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο. Καλύτερα να την αφήσουμε σε σουρωτήρι να στραγγίξει πριν τη χρησιμοποιήσουμε. Κόβουμε και τις ντομάτες σε ροδέλες. 

Απλώνουμε τη ζύμη σε παραλληλόγραμμο ταψί με λαδόκολλα. 

Αραδιάζουμε εναλλάξ σε 3 λωρίδες τις ροδέλες της ντομάτας και της μοτσαρέλας, έτσι που να πατάνε η μία στην άλλη.   

Αρωματίζουμε με λίγη ρίγανη και γυρίζουμε τις άκρες της ζύμης προς τα μέσα. Τη ραντίζουμε με λίγο λάδι και πασπαλίζουμε με σουσάμι. 

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 190 βαθμούς κελσίου, για 25΄.
Αραιώνουμε το πέστο με ελάχιστο ζεστό νερό, τραβάμε έξω το ταψί και ρίχνουμε μικρές κουταλιές πέστο στην επιφάνεια της τάρτας. Σκορπίζουμε και το κουκουνάρι και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 10΄ περίπου.



ΜΕ ΠΕΣΤΟ


ΜΕ ΤΟ ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΙ 



Επειδή η μοτσαρέλα μπορεί να βγάλει υγρά και να υγρανθεί η ζύμη, χρησιμοποιούμε και τη λειτουργία του αέρα, ώστε η τάρτα να ψηθεί ομοιόμορφα και να μη μείνει μαλακή από κάτω.


ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑ 

ΨΗΜΜΕΝΗ

ΕΤΟΙΜΗ










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου