Δευτέρα 14 Απριλίου 2014

Τα Brownies της Nancy Drew …

… Παιχνιδάκι όνομα και πράγμα. Όχι μόνο γιατί η συνταγή είναι από απλούστατη έως παιδαριώδης, αλλά και γιατί προέρχεται όντως από ένα παιχνίδι. Μια περιπέτεια της Nancy Drew απ’ αυτές που ξετρελαίνουν την κόρη μου και προπονείται εντατικά για να δώσει πανελλήνιες το Μάιο.
Αμερικάνικη η συνταγή, αμερικάνικο και δημοφιλέστατο το γλυκό. Vegan brownies τα λένε κι είναι πανεύκολα, γρήγορα, λαχταριστά και κυρίως νηστίσιμαααα …



Νηστίσιμα Brownies (της Nancy Drew)


 ΚΟΜΜΑΤΙ


υλικά:
2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κούπες ζάχαρη
3/4 κούπας κακάο (σκόνη)
1 κούπα νερό
1/2 κούπα ηλιέλαιο
1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
1/2 κουτ. γλυκού αλάτι
2 βανίλιες




Ανακατεύουμε με κουτάλι το αλεύρι και τη ζάχαρη και προσθέτουμε το κακάο κοσκινισμένο, το μπέικιν πάουντερ, τις βανίλιες και το αλάτι. 

Ρίχνουμε το νερό και το ηλιέλαιο και ανακατεύουμε μέχρι να αναμειχθούν πολύ καλά όλα τα υλικά και να έχουμε ένα ρευστό μείγμα.



ΖΥΜΗ ΚΟΝΤΙΝΟ

ΡΕΥΣΤΗ



Αδειάζουμε τη ζύμη σε λαδωμένο ταψάκι με διάμετρο 22-24 εκ. και το κουνάμε να έχει παντού ίδιο ύψος.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς κελσίου, για 25΄-30΄ περίπου ή μέχρι να πάψει να γυαλίζει η επιφάνεια.

Αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρά και σερβίρουμε τα brownies χλιαρά.



ΓΙΑ ΨΗΣΙΜΟ

ΨΗΜΜΕΝΟ 
ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑ




Παρότι είναι μια συνταγή απλούστατη και με ελάχιστα υλικά, τα brownies γίνονται αφράτα και λαχταριστά και μας αφήνουν άφθονο χώρο για αυτοσχεδιασμούς. 

Μπορούμε να τα εμπλουτίσουμε με μπαχαρικά και τριμμένα καρύδια, να τα σιροπιάσουμε ελαφρά με μυρωδάτο σιρόπι από σπιτικό γλυκό κουταλιού ή μετά τη νηστεία να τα συνοδέψουμε με μια γερή κουταλιά παγωτό.
Το μόνο σίγουρο είναι ότι με τη συνταγή της Nancy Drew, I’m drewling!!!



brownierecipe











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου