Τρίτη 1 Απριλίου 2014

Μπακλαβάς Gulluoglu …

… Σαν ψέμματα μου φαίνεται ότι πήγατε τελικά στην Κωνσταντινούπολη. Πολλές οι δυσκολίες απ’ την πρώτη κιόλας στιγμή που ξεκινήσατε να οργανώνετε το ταξίδι.
Με τη γνωστή μέθοδο Τζαμτζή και συγγενείς σπόνσορες καταφέραμε να μαζέψουμε τα ναύλα μου πώς ν’ αγοράσω.
Το πρακτορείο παραλίγο να τα θαλασσώσει τελευταία στιγμή και να μείνετε χωρίς ξενοδοχείο και στα κρύα του χαμάμ.

Και το πρόγραμμά σας δύσκολο και βαρυφορτωμένο.
Τελικά όμως όλα πήγαν καλά. Και την Αγια-Σοφιά το μέγα μοναστήρι είδατε και στου Βοσπόρου τα στενά πήγατε με το καραβάκι και στη δεξίωση του πρέσβεως βρεθήκατε –χωρίς το σαγανάκι και τα τσικουλατάκια, και φωτογραφία με τον Πατριάρχη βγάλατε
κι ας μην είστε η φετινή συμμετοχή στη Eurovision. 
Κι αν το μοναδικό ελεύθερο απόγευμά σας βρήκατε το Kapalı Çarşı (Κλειστή/Σκεπαστή Αγορά) εντελώς Kapalı και μείνατε με την όρεξη και την παρηγοριά του Mısır Çarşısı, δεν πειράζει. Ζήσατε τόσα ξεχωριστά και ιδιαίτερα, που χαλάλι όλα τα υπόλοιπα. 
Ας είναι καλά σχολείο και καθηγητές που οργάνωσαν μια πραγματικά εκπαιδευτική εκδρομή, που κέρδισαν με τη δουλειά και το σπαθί τους τη συμμετοχή σας στο φετινό συνέδριο και που έβγαλαν ασπροπρόσωπα τα δημόσια σχολεία και τα σημερινά, πολλαπλά παρεξηγημένα, παιδιά. 
Δεν ήταν ψέμματα λοιπόν. Υπάρχουν ντοκουμέντα αδιάψευστα και δε μιλάω για τις φωτογραφίες, ούτε για το βουνό τα άπλυτα που έφερες. Για το κουτί της Πανδώρας μιλάω, που θρονιάστηκε δόξη και τιμή στην τραπεζαρία and we were caught like a moth in the flame. 
Gulluoglu is its name … 


 
ΤΟΥ ΚΟΥΤΙΟΥ

ΚΟΥΤΙ ΚΟΝΤΙΝΟ

ΦΑΤΕ ΜΑΤΙΑ







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου